Teknoloji

Türksat 4B uydusu fırlatıldı

Türkiye'nin 7. uydusu Türksat 4B, Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden uzaya başarıyla gönderildi.

Arife Yıldız Ünal  | 17.10.2015 - Güncelleme : 17.10.2015
Türksat 4B uydusu fırlatıldı

BAYKONUR

Türkiye'nin uzaya gönderdiği 7. haberleşme uydusu Türksat 4B, Türkiye saatiyle 23.40'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden başarıyla gönderildi.

Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül ve çok sayıda bürokrat, uydunun gönderilişi Baykonur Uzay Üssü'nde düzenlenen törende izledi.

Türk mühendislerin de üretimine katıldığı Türksat 4B uydusu, gönderilişinden 5 dakika 47 saniye sonra kapsülden ayrılarak atmosferden çıktı.

Fırlatmanın ardından AA muhabirine açıklama yapan Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, uydunun başarıyla fırlatıldığını belirterek, 4 kademeli roketin birinci, ikinci ve üçüncü kademenin başarıyla tamamlandığını söyledi.

Roketin dördüncü kademesinin uyduyu uzaya taşıdığını anlatan Gül, “Bu yaklaşık 9 saat 13 dakika sürecek. Daha sonra uydumuz kendi itki sistemiyle yörüngesine yerleşecek” diye konuştu.

Roketin 3 kademesi görevini başarıyla tamamladı

Fırlatmadan 2 dakika sonra roketin birinci kademesini bırakan uyduyu taşıyan proton, ikinci kademeyi ise 5 dakika 27 saniye sonra başarıyla bıraktı.

9 dakika 41 saniye sonra roketin kapsülü başarıyla açıldı. Breeze-M modülü uyduyu, 9 saat 13 dakika uzayda taşımaya devam edecek.

TÜRKSAT 4B'nin yörüngeye yerleştirilmesinde Türkiye, Afrika, Avustralya, Japonya, İtalya ve Kanada’daki uydu istasyonları kullanılacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın