Spor

'Çağla, grand slamlerin vazgeçilmezi olsun'

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş, Çağla, grand slamlerin vazgeçilmezi, sevileni, bilinen bir oyuncusu statüsünü yükselsin istiyoruz." dedi.

25.04.2016 - Güncelleme : 25.04.2016
'Çağla, grand slamlerin vazgeçilmezi olsun' Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, WTA turnuvalarında şampiyonluğa ulaşan ilk Türk tenisçi unvanını alan Çağla'nın grand slamlerin vazgeçilmez ismi olmasını istediklerini ifade etti. Fotoğraf: AA/ Berk Özkan

İSTANBUL - ERCAN DOĞAN

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda şampiyonluğa ulaşan milli tenisçi Çağla Büyükakçay'ın başarısından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Cengiz Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, WTA turnuvalarında şampiyonluğa ulaşan ilk Türk tenisçi unvanını alan Çağla'nın grand slamlerin vazgeçilmez ismi olmasını istediklerini ifade etti.

"Kürsüde olmayı hayal ettim"

Çağla'nın TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'ndaki mücadelesine değinen Durmuş, şunları kaydetti:

"İlk turu geçtikten sonra Çağla'yla sohbet ettim. Finali gözüne kestirdiğini gözlerinden anladım. Müthiş bir öz güven ve rahatlığı vardı. Bana o enerjiyi verdi. Çağla final oynadı ve şampiyon oldu. Muhteşem bir yürek. Dünya 21 numarasını yendi, 60 numarayı finalde geçti. Kendisinden iyi sıralamada olanları, kendisi iyi olduğu için yendi. Çağla kızımızın yüreğine inanıyoruz. Biz de takım olarak onun arkasındayız. Her şeyimiz ona feda olsun. Çağla, grand slamlerin vazgeçilmezi, sevileni, bilinen bir oyuncusu statüsünü yükselsin istiyoruz."

Turnuvanın kendileri için muhteşem geçtiğini vurgulayan Durmuş, "Tüm ülkemize şunu söyledik, 15 günü bir bayram havası şeklinde yaşayalım. İstanbul Cup'tan memnun olmamak mümkün mü? Bir hafta 10 gün öncesinde, 'sporcular çekildi, acaba yıldızlar olmayınca nasıl olur, seyirci gelir mi?' diye sorularla karşılaştık. Kura çekilişinde sağ tarafımda Çağla, solumda İpek vardı. 'Türkiye olarak dünyanın en güzel organizasyonlarını yapıyoruz ama artık kendi yıldızlarımız kortlarda şampiyon olacak, dünya yıldızları biz olacağız' demiştim. Allah söyletti. Hem Çağla hem İpek şampiyon oldu." diye konuştu.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.