Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.00
BTC/USDT
70,679.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Afrin sokaklarında PYD/PKK vahşeti

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Halep'in kuzeyindeki çatışmalarda öldürdüğü ÖSO mensuplarını bir tırın arkasında Afrin caddelerinde teşhir etti.

Ekip  | 28.04.2016 - Güncelleme : 29.04.2016
Afrin sokaklarında PYD/PKK vahşeti

Ankara

ANKARA

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Halep'in kuzeyindeki çatışmalarda öldürdüğü Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarını bir tırın arkasında Afrin caddelerinde teşhir etti.

Yerel kaynaklardan ve ÖSO komutanlarından alınan bilgiye göre Halep'in Tel Rıfat ilçesinde bulunan PYD güçleriyle ÖSO arasında Ayn Dakna köyünde dün akşam yaklaşık 10 saat süren çatışmalar yaşandı.

Şubat ayından beri PYD'nin kontrolünde olan Ayn Dakna'yı geri almak için operasyon düzenleyen ÖSO'nun saldırısı, PYD güçlerince püskürtüldü.

Ancak daha sonra PYD, çatışmalarda ölen ve tamamına yakını yerel Arap sakinlere ait 50 kadar ÖSO mensubunun cesedini, Halep'in kuzeybatısında Türkiye sınırında yer alan Afrin ilçesine getirdi.

AA muhabirine telefonla bilgi veren Afrinli bir sakin, PYD militanlarının kent merkezinde araç konvoyu yaptığını, bir tırın arkasına yerleştirdikleri ÖSO mensuplarının cesetlerini caddelerde gezdirerek teşhir ettiklerini anlattı.

Militanlar, cesetler üzerinden yaptığı gövde gösterisinin görüntülerini PYD'ye yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesaplarında da yayınladı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın