Dolar
32.58
Euro
34.88
Altın
2,313.36
ETH/USDT
3,138.30
BTC/USDT
64,066.00
BIST 100
9,722.09
Dünya, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Pakistan İslam Konseyi Üyesi Gazi: 15 Temmuz'da en az Türk halkı kadar endişe duyduk

Pakistan İslam Konseyi Üyesi eski milletvekili Dr. Samia Rahil Gazi, "15 Temmuz'da en az Türk halkı kadar endişe duyduk. Türk halkının düşmanları, Pakistan'ın da düşmanıdır." dedi.

20.11.2016 - Güncelleme : 20.11.2016
Pakistan İslam Konseyi Üyesi Gazi: 15 Temmuz'da en az Türk halkı kadar endişe duyduk

İSLAMABAD

Pakistan İslam Konseyi Üyesi eski milletvekili Dr. Samia Rahil Gazi, AA muhabirinin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin sorularını cevapladı.

Türk halkı ile birlik mesajı veren Gazi, "Açık biçimde söylemeliyim ki FETÖ son derece tehlikeli bir terör örgütüdür. Çünkü milletin vergileriyle beslenen FETÖ'cüler ülkenin jetleriyle Meclisi bombaladı. 250 kişi şehit oldu ve binlerce demokrasi savunucusu yaralandı. Bundan daha büyük terörizm olur mu?" dedi.

Türk hükümeti ve halkının demokrasi mücadelesine sonuna kadar destek vereceklerini vurgulayan Gazi, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da en az Türk halkı kadar endişe duyduk. Türk halkının düşmanları, Pakistan'ın da düşmanıdır. Türk hükümeti, FETÖ'nün karşısında ise biz de karşısındayız." diye konuştu.

Gazi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan ziyaretinden son derece memnuniyet duyduğunu dile getirerek, iki ülkenin "kardeş" olduğunu belirtti.

"Bazı medya organları batının etkisinde"

Öte yandan, Pakistanlı bazı medya organlarının batı etkisi altında olduğuna işaret eden Gazi, "Bu nedenle Pakistan'da bazı yazarlar, FETÖ'yü destekleyen makaleler kaleme alıyor. Erdoğan'ın ziyareti de bazı medya organları tarafından manipüle edildi. Bunlar Pakistan toplumuna etki ediyor ve Türk hükümetinin bu konuya eğilmesi gerekiyor." uyarısında bulundu.

Gazi, "Türkiye'de gerek iktidar gerekse muhalefet, bu süreçte FETÖ'nün karşısında duran herkese selam olsun." diye konuştu.

Pakistan Cemaat-i İslami eski lideri Gazi Hüseyin Ahmed'in torunu olan Dr. Samia Rahil Gazi, 2007'de Pakistan meclisinde milletvekilliği yapmıştı. Halen Pakistan İslam Konseyinin tek kadın üyesi olarak görevine devam eden Gazi, Uluslararası Müslüman Kadınlar Birliği Asya Bölgesi Başkanlığını da yürütüyor.

Erdoğan'ın geçen haftaki Pakistan ziyareti öncesi, FETÖ okullarında görevli 108 öğretmenin aileleriyle ülkeden ayrılması istenmişti. İçişleri Bakanı Çodri Nisar Ali Han, toplamda 400 kişiyi bulan bu kimselerin 5 gün içinde ülkeyi terk etmesini beklediklerini açıklamıştı.

İslamabad Yüksek Mahkemesi, FETÖ'cülerin hükümet tarafından alınan "20 Kasım'a kadar ülkeyi terketmeleri" kararı hakkında yaptıkları itiraz başvurusunu, "yetkisiz olduğu" gerekçesiyle reddetmişti.

Muhabir: Yusuf Hatip

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.