Dünya

Hollanda'da 'Teröre Lanet Demokrasiye Davet' gösterisi düzenlendi

Hollanda'daki Türkler, Rotterdam'da terörü lanetlemek ve demokrasiyi desteklemek için bir gösteri düzenledi.

Abdullah Aşıran  | 20.11.2016 - Güncelleme : 21.11.2016
Hollanda'da 'Teröre Lanet Demokrasiye Davet' gösterisi düzenlendi Fotoğraf: AA/Abdullah Aşıran

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

ROTTERDAM

Hollanda'daki Türkler, Rotterdam'da terörü lanetlemek ve demokrasiyi desteklemek için bir gösteri düzenledi.

Türk toplumunun yoğun olduğu bölgesinde bulunan Afrikaanderplein Meydanı'nda, "Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" adı altında gerçekleştirilen gösteriye yağmur ve fırtınaya rağmen çok sayıda kişi katıldı.

İstiklal Marşı'nın ve Hollanda milli marşının okunduğu gösteride, Türk ve Hollanda bayraklarının yanı sıra üzerinde "Terör insanlık suçudur", "PKK=DEAŞ=YGP=PYD=FETÖ" ve "Avrupa'da teröre destek vermeyi bırakın" yazılı dövizler taşındı.

"Kabul etmesen de PKK bir terör örgütü ve terör örgütü olarak kalacak" yazan büyük bir pankart taşıyan katılımcılar, terör örgütlerinin lanetlendiği sloganlar attı. Gösteriye, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.

"AB'nin ve Hollanda'nın söylecek sözü kalmaz"

Gösteride okunan basın bildirisinde, kendi oluşturduğu terör örgütü listesine kendisi riayet etmeyen AB'nin ve Hollanda devletinin, kimseye söyleyecek sözü kalmayacağına vurgu yapılarak, "Türkiye'de, Fransa'da, Belçika'da ve dünyanın daha bir çok yerinde terör örgütlerinin yol açtıkları vahşet ortadayken, Türkiye, Suriye ve Irak gibi ülkeler adeta terör örgütlerinin işgaline uğramışken, Avrupa'da böyle duyarsız bir anlayışın kök salması asla kabul edilemez." ifadeleri kullanıldı.

Hayatını ve geleceğini bu coğrafyayla bütünleştirmiş bireyler olarak, böyle bir felakete duyarsız kalamayacakları belirtilen bildiride, "Bizler, büyük Avrupa ailesinin mensupları olarak, demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, hukuka, adalete, evrensel insani değerlere bağlılığımızı vurgulamak için buradayız." denildi.

Muhabir:  Abdullah Aşıran




Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın