Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,223.10
ETH/USDT
3,562.60
BTC/USDT
70,775.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın mezarı başında anıldı

Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın Çorum'un Osmancık ilçesindeki mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Emrah Akıllı, Gazi Nogay  | 24.11.2017 - Güncelleme : 24.11.2017
Şehit öğretmen Aybüke Yalçın mezarı başında anıldı Fotoğraf:AA/Emrah Akıllı

Corum

ÇORUM

Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın Çorum'un Osmancık ilçesindeki mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Vali Yardımcısı ve Osmancık Kaymakamı Azmi Yeşil, Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçe Jandarma Komutanı Asteğmen Yiğit Efe İşsevenler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, öğretmen ve öğrenciler, Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelen sunulmasının ardından şehit öğretmen Yalçın'ın şehitlikteki mezarını ziyaret etti.

Burada amca Ertuğrul Yalçın'a taziyelerini ileten Yeşil ve beraberindekiler, dua etti. İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi öğrencileri tarafından Aybüke öğretmen için Kur'an-ı Kerim okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tökel, burada yaptığı konuşmada, şehit Yalçın'a Allah'tan rahmet, ailesi ve eğitim camiasına da başsağlığı dileyerek şunları söyledi:

"Öğretmen olurken ter döktük, öğrenci yetiştirirken mürekkep harcadık ve en son bu vatan için olması gerekiyorsa kanımızı da döktük. Huzurlarınızda bu şehit kızımıza hem kanını, terini ve mürekkebini dökerek vatana görevini ifa ettiği için hem de insanlara bu vatan için kan nasıl dökülür konusunda örnek olduğu için saygı duyuyorum, huzurunda saygı ile eğiliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla diyorum ki öğretmenlik sadece masalarda, sıralarda ifa edilen değil, yeri gelindiğinde şahit olduğunuz üzere çeşitli şekilde kahramanlıklar gösterilen bir kurumdur."

Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran'da Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ağır yaralanmış, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde şehit olmuştu.

Muhabir: Emrah Akıllı,Gazi Nogay Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.