Dolar
32.50
Euro
35.18
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.90
BTC/USDT
70,674.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

'Uzlaşı için gerekli ilk adım Gazze'de tam yetki'

Hamas ile Fetih arasındaki Uzlaşı görüşmelerinin tamamlanması için ilk adım olarak Filistin Hükümetine Gazze'de tam yetki verilmesi gerektiği belirtildi.

26.11.2017 - Güncelleme : 26.11.2017
'Uzlaşı için gerekli ilk adım Gazze'de tam yetki'

RAMALLAH 

Fetih Hareketi'nin Merkezi Komitesi toplantısının, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas başkanlığında Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yapıldığı belirtildi.

Toplantıda, Hamas ile Fetih arasındaki uzlaşı görüşmelerinin tamamlanması noktasında ilk adım olarak Gazze'de Filistin hükümetine tam yetki verilmesinin gerekli olduğu vurgulandı.

Öte yandan Kahire'de anlaşmaya varılan tüm noktalara bağlı kalındığı belirtilirken, beklenen ilerlemenin sağlanması için kararlaştırılan tarihlerdeki toplantılara etkin katılımın sağlanacağı ifade edildi.

Hamas ve Fetih heyetleri, Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "Uzlaşı Anlaşması"nı imzalamıştı. Bu kapsamda, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti, en geç 1 Aralık 2017'ye kadar Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de tüm görevlerini yerine getirecek.

Muhabir: Eyser el-Ays,Zeynep Tüfekçi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın