Dolar
32.56
Euro
34.86
Altın
2,325.11
ETH/USDT
3,260.60
BTC/USDT
66,903.00
BIST 100
9,645.02
Dünya

Gazze'de 'uzlaşı sürecine destek' yürüyüşü

Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı sürecine destek için Gazze'de yüzlerce kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

03.12.2017 - Güncelleme : 04.12.2017
Gazze'de 'uzlaşı sürecine destek' yürüyüşü Fotoğraf: AA/Mustafa Hassona

GAZZE 

Ulusal ve İslami Güçler Komitesi'nin çağrısıyla Seraya Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, uzlaşı lehinde sloganlar atarak Meçhul Asker Anıtı'na kadar yürüdü.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) Siyasi Büro Üyesi Salih Nasır, gösteride yaptığı konuşmada, "Uzlaşıya destek vermek ve Hamas ile Fetih hareketlerine Kahire'deki anlaşmaya bağlı kalma çağrısında bulunmak için buraya geldik. Tüm Filistinliler arasında ortak gerçek bir birliğe ulaşmak için uzlaşı çabalarına destek veriyoruz." dedi.

Filistin hükümetinden Gazze'deki yaptırımları kaldırmasını ve bölgedeki yükümlülüklerini yerine getirmesini isteyen Nasır, tüm kesimlere sabır ve sağduyu çağrısında bulundu.

Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "Uzlaşı Anlaşması imzalandı 

Hamas ve Fetih heyetleri, Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler çerçevesinde 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "Uzlaşı Anlaşması"nı imzalamıştı. Bu kapsamda, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin en geç 1 Aralık 2017'ye kadar Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de tüm görevlerini yerine getirmesi kararlaştırılmıştı. 

Bu kapsamda uzlaşı hükümetine bağlı bakanlar, ekim ayı başında Hamas'tan görevlerini devralmış; Eğitim, Sağlık, Ekonomi, İletişim ve Bilgi Teknolojileri, Ulaştırma, Tarım, Yerel Yönetimler, Turizm, Vakıflar ve Dini İşler ile Kültür bakanlıklarının teslimi gerçekleştirilmişti. Ayrıca Hamas, Gazze'deki sınır kapılarını 1 Kasım'da Filistin yönetimine devretmişti. 

Muhabir: Nour Mahd Ali Abu Aisha,Zeynep Hilal Karyağdı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.