Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.30
BTC/USDT
70,805.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

21 Arap ülkesinde bugün ramazanın ilk günü

Körfez ülkelerinin de aralarında bulunduğu 19 Arap ülkesi ile Etiyopya'da bugün oruç tutulacak.

26.05.2017 - Güncelleme : 27.05.2017
21 Arap ülkesinde bugün ramazanın ilk günü

İSTANBUL

Körfez ülkelerinin de aralarında bulunduğu 19 Arap ülkesinin yanı sıra Etiyopya'da bugün ramazan ayının ilk orucu tutulacak.

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Kuveyt, Umman, Cezayir, Libya, Fas, Mısır, Ürdün, Filistin, Somali, Sudan, Tunus, Irak, Suriye, Lübnan, Yemen ve Etiyopya'da bugün oruç tutulacağı belirtildi.

Ayrıca, Körfez ülkelerinin 6'sının da ilk defa aynı gün ramazana başlayacağı aktarıldı.

"Bugünü ramazan ayının ilk günü olarak ilan ettik"

Bahreyn Hilali Gözetleme Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, kendilerinin hilali gözlemlemedikleri, ancak Suudi Arabistan'da görüldüğü ve bundan dolayı bugünü ramazan ayının ilk günü olarak ilan ettikleri belirtildi.

Kuveyt ve Katar Hilali Gözetleme kurullarından yapılan açıklamalarda da gözlemler sonucu bugünün ramazan ayının başlangıcı ilan edildiği bildirildi.

Fas İslami İşler ve Vakıflar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, bakanlık tarafından görevlendirilen heyetin hilali gözlemlediği ve hilalin görülmesi üzerine bugünün ramazan ayının ilk günü olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Muhabir: Ahmed al-Masri, Murat Tan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın