Dünya

ABD’de ırkçı cinayet

ABD'nin Oregon eyaletinin Portland kentinde biri başörtülü diğeri siyahi iki Müslüman kadına trende hakaret eden beyaz ırkçı bir kişi, kendisine engel olmak isteyen üç kişiyi bıçakladı.

27.05.2017 - Güncelleme : 28.05.2017
ABD’de ırkçı cinayet

WASHINGTON

ABD’de Oregon eyaletinin Portland kentinde biri başörtülü diğeri siyahi iki Müslüman kadına hakaret eden Jeremy Christian adlı beyaz ırkçı bir kişi, kendisine engel olmaya çalışan üç kişiye bıçakla saldırdı. Olayda iki kişinin öldüğü bildirildi.

Yerel medyaya göre cinayet, cuma gün öğleden sonra Hollywood Transit Center bölgesinde bir trende yaşandı.

Görgü tanıklarına göre Christian, biri başörtülü diğeri siyahi iki Müslüman kadına hakaret ederek, vergi ödemediklerini, trenden inmelerini ve ülkeyi terk etmeleri gerektiğini söyledi.

İki kadına bağıran Christian, “Müslümanlardan nefret ettiğini” ve “Müslümanların cani olduğunu” söylerken orada bulunan bazı vatandaşlar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Görgü tanıkları katil zanlısının kendisine engel olmaya çalışan üç kişiye bıçakla saldırdığını belirtti.

Saldırıya uğrayan kişilerden birinin olay yerinde, diğerinin de hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Bir kişinin de ağır yaralı olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Portland Polisi iki Müslüman kadının polis olay yerine varmadan oradan ayrıldığını ve cinayetlerin nefret suçundan kaynaklandığını belitti.

Christian’ın tutuklandığı belirtilen açıklamada zanlının iki cinayet, iki nefret suçu, bir adam yaralama ve bir suç aleti taşıma olmak üzere altı ayrı suçtan yargılanacağı kaydedildi.

Bilinen bir ırkçıydı

Amerikan medyasındaki haberlere göre katil zanlısı Christian’ın, 29 Nisan’da Portland’ın Montaville Park’ında aşırı sağcıların organize ettiği bir yürüyüşe beyzbol sopası ile geldiği ve solcu göstericilere sopayla saldırmaya kalkıştığı belirtildi.

Sosyal medya hesaplarında da Yahudi ve Müslüman karşıtı mesajlar paylaştığı belirtilen zanlının, ABD Başkanı Donald Trump’ın sıkı bir destekçisi olduğu tespit edildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın