Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.03
ETH/USDT
3,575.20
BTC/USDT
70,838.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson: Bu konuda bütün sorumluluğu üstleniyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, "(Manchester soruşturmasıyla ilgili bilgilerin basına sızdırılması) Bu konuda bütün sorumluluğu üstleniyoruz. Olanlardan dolayı pişmanlık duyuyoruz" dedi.

26.05.2017 - Güncelleme : 26.05.2017
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson: Bu konuda bütün sorumluluğu üstleniyoruz Fotoğraf: AA/Dursun Aydemir

LONDRA

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD yönetiminin, Manchester'daki terör saldırısıyla ilgili olarak ABD basınında yayımlanan haberlerin bütün sorumluluğunu kabul ettiğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, başkent Londra'da ABD'li mevkidaşı Tillerson ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Tillerson, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Manchester'daki bombalı terör saldırısıyla ilgili ABD kolluk güçlerinin basına sızdırdığı bilgiler ve fotoğrafların iki ülke arasında yarattığı krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Olanlardan dolayı pişmanlık duyuyoruz"

ABD Başkanı Donald Trump’ın soruşturmayla ilgili bilgilerin basına sızdırılmasını kınadığını ve sorumluların tespiti için talimat verdiğini anımsatan Tillerson, şunları dile getirdi:

"Bu konuda bütün sorumluluğu üstleniyoruz. Olanlardan dolayı pişmanlık duyuyoruz. ABD ile İngiltere arasındaki ilişkinin tamir edilmesine gelince, iki ülke arasındaki özel ilişki kesinlikle bu talihsiz olayı geride bırakacaktır."

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Tillerson’ın ziyaretinin terör saldırısı sonrasında iki ülke arasındaki dayanışmanın ifadesi olduğunu bildirdi. Tillerson ve Johnson’ın görüşmeleri sırasında Manchester saldırısının kurbanları için taziye mesajı yazdığı da kaydedildi.

Muhabir:Tayfun Salcı


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.