Dolar
32.39
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.20
BTC/USDT
70,215.00
BIST 100
9,117.45
Dünya

Belgesel film 'Kedi' ABD'li sinemaseverlerle buluştu

İstanbul sokaklarındaki kedilerin anlatıldığı belgesel film "Kedi"nin, Georgetown Üniversitesinde gösterimi gerçekleştirildi.

18.11.2017 - Güncelleme : 18.11.2017
Belgesel film 'Kedi' ABD'li sinemaseverlerle buluştu

WASHINGTON

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Washington Ofisi ve ABD'nin önde gelen eğitim kurumlarından Georgetown Üniversitesi iş birliği ile üniversitenin kampüsünde gösterimi gerçekleştirilen "Kedi" belgeseline, Amerikalı sinemaseverler yoğun ilgisi gösterdi.

Tarihi İstanbul sokaklarında yaşamlarını sürdüren kedilerin anlatıldığı belgesel, hem İstanbul'un tanıtımı hem de Türk sinemasının dünyadaki tanıtımına katkı olarak değerlendirildi.

YEE yetkilileri, gösterimden sonra yaptıkları açıklamada, "kültürel diplomasinin en önemli araçlarından biri olan film endüstrisini etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceklerini" belirtti.

Geçen yıl gösterimi yapılan belgesel hem Türkiye'de hem de uluslararası gösterimlerinde yoğun ilgiyle karşılanmış ve büyük beğeni toplamıştı.

Muhabir: Hakan Çopur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın