Dünya

Bosna Hersek 'Arslan bebek' için seferber oldu

Beyninde tümör bulunan ve tedavisi için 133 bin avro gereken 6 aylık Arslan Kulacic için Bosna Hersek'in dört bir yanında yardım kampanyaları başlatıldı.

30.01.2018 - Güncelleme : 30.01.2018
Bosna Hersek 'Arslan bebek' için seferber oldu

Saraybosna

SARAYBOSNA - LEJLA BIOGRADLIJA 

Beyninde kötü huylu tümör tespit edilen ve tedavisi için 133 bin avroya ihtiyaç olan 6 aylık Arslan Kulacic için ülkesi Bosna Hersek'in dört bir yanından yardım kampanyaları başlatıldı.

Henüz 4 aylıkken ameliyat edilen ancak bir süre sonra beynindeki tümörün yeniden ortaya çıktığı belirlenen Arslan bebeğin sağlığına kavuşması için ülkede adeta seferberlik ilan edildi.

Sadece Türkiye'deki bir özel hastanede tedavi edilebilecek Arslan bebeğin ihtiyacı olan parayı toplamak için kimi vatandaşlar arabasını satmayı teklif ederken, kimileri yardım kermesi düzenledi, kimileri ise bütçesi elverdiği kadar para yardımı yaptı.

Ülkedeki en aktif yardım kuruluşlarından "Pomozi.ba", sosyal medya üzerinden Arslan bebeğe yardım çağrısında bulunurken, çağrının kısa sürede 30 bine yakın paylaşım alması dikkati çekti.

Sadece Türkiye'de imkan mevcut

Yetkililer, daha önce Bosna Hersek'te ameliyat edilen bebeğin ülkede ikinci kez ameliyat edilmesi şansı bulunmadığını belirterek, tedavinin sadece Türkiye'deki bir özel hastanenin sahip olduğu imkanlarla mümkün olabileceğine işaret etti.

Türkiye'deki tedavinin 18 ay süreceği, tedavi için 133 bin avro gerektiği ifade ediliyor.

Ülke dışından da destek aranıyor

Sadece ülke içinden değil, ülke dışında yaşayan Bosna Hersek kökenliler de Arslan bebeğin yeniden sağlığına kavuşması için adeta seferber oldu.

Bosna Hersek'teki cep telefonu operatörlerinden mesaj göndererek ya da "Pomozi.ba" yardım kuruluşunun sosyal medya sayfasında paylaştığı banka hesap numaralarına para yatırarak Arslan bebek için yardım yapılabiliyor.

Arslan bebek için gereken paranın bulunması için ülke dışından da destek aranıyor.

Saraybosna'da yaşayan bazı Türk vatandaşlar Arslan bebek için kermes düzenleyerek tedavisine katkıda bulunacak.

Almanya'da yaşayan Mario Prokop isimli bir vatandaş da Arslan bebek için arabasını satacağını ve parayı bebeğin ailesine göndereceğini söyledi. Arslan bebekle ilgili paylaşımlardan çok etkilendiğini belirten Prokop, "Yüreğim sızladı. O küçük bebeğin de büyüyünce hayalleri olacak. Onları gerçekleştirmesini isterim." dedi.

"Hiçbir aile evladının ölmesini izlemek istemez"

Arslan bebeğin babası Sabahudin Kulacic, yaptığı açıklamada, ülke genelinde toplanan yardımların sonuç verdiğini belirterek, "Tedavinin ilk aşaması ve uçak bileti için gereken yardım toplandı. Bugün Türkiye'ye hareket ediyoruz." dedi.

Arslan ile mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Kulacic, "Bosna Hersek'teki doktorların tedaviye devam edememeleri üzerine yardım kuruluşlarına başvurduk. Hiçbir aile evladının ölmesini izlemek istemez." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.