Dolar
32.56
Euro
34.80
Altın
2,322.82
ETH/USDT
3,167.00
BTC/USDT
64,763.00
BIST 100
9,722.09
Dünya

Endonezya'dan Mescid-i Aksa hatibi Sabri'nin yaralamasına tepki

Endonezya, İsrail polisinin Mescid-i Aksa hatibi Şeyh Sabri'yi yaralamasını kınadı.

20.07.2017 - Güncelleme : 20.07.2017
Endonezya'dan Mescid-i Aksa hatibi Sabri'nin yaralamasına tepki

CAKARTA

Endonezya hükümeti, İsrail polisinin Mescid-i Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri'yi plastik mermiyle yaralamasını kınadı.

Endonezya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arrmanatha Nasir, düzenlediği basın toplantısında, Mescid-i Aksa'daki durumdan endişe duyduklarını belirterek, "İsrail polisinin Mescid-i Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri'yi yaralamasını kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Nasir, İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleri ve Ortadoğu devletlerine, Mescid-i Aksa kompleksindeki güvenlik ve istikrarı sağlamak için İsrail'e baskı uygulama çağrısında bulundu.

Bu arada Dışişleri Bakanı Retno Marsudi'nin, Kudüs'teki durumu ele almak üzere dün gece Ürdünlü mevkidaşıyla telefonda görüştüğü bildirildi.

Ülkede, İsrail'in söz konusu müdahalesine tepki göstermek üzere birçok Müslüman grubun yarın cuma namazından sonra gösteri düzenlemesi bekleniyor.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurulan elektronik metal arama dedektörü uygulamasını protesto etmek amacıyla yatsı namazını Aslanlı Kapı'nın yakınında kılan Filistinlilere müdahale etmişti. Polisin aşırı güç kullanarak dağıtmaya çalıştığı cemaatte bulunan Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Sabri de plastik mermiyle yaralanmıştı.

Muhabir: Adem Şalvarcıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.