Dünya

Kanada, Suriye yönetimine yönelik yaptırımlarını genişletti

Kanada Dışişleri Bakanı Freeland, Suriye yönetiminden 17 üst düzey asker ile 5 kuruluşa daha yaptırım konulduğunu açıkladı.

21.04.2017 - Güncelleme : 21.04.2017
Kanada, Suriye yönetimine yönelik yaptırımlarını genişletti

OTTAWA

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland yaptığı yazılı açıklamada, Suriye yönetiminden 17 üst düzey asker ile 5 kuruluşa yaptırım konulduğunu duyurdu.

Açıklamada, "Kanada Suriye'deki savaşı sona erdirmek ve soruna çözüm bulmak için Suriye halkını desteklemeye ve uluslararası toplumla birlikte çalışmaya kararlılıkla bağlıdır. Geçen perşembe günkü yaptırımları takiben, Suriye İçin Özel Ekonomik Önlemler Yönetmeliği'ne kişi ve kuruluşlar eklenmiştir." ifadesine yer verildi.

"Kanada, müttefikleriyle Suriye'deki savaşı sona erdirmek için çalışıyor"

Esed rejiminde yer alan 17 yüksek rütbeli askeri görevli ile Suriye'deki kimyasal silah kullanımı ile ilgili beş tüzel kişiliğin varlıklarının dondurulduğu ve ticaret yasağı konulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Kanada, müttefikleriyle Suriye'deki savaşı sona erdirmek ve sorumlularının hesap vermesi için çalışıyor. Bugün Suriye rejimindeki kilit yetkililere yönelik açıklanan ek yaptırımlar, Esed rejimine savaş suçlarının tolere edilemeyeceğini ve eylemlerinden sorumlu tutulacaklarına ilişkin güçlü ve birleşik bir mesajdır."

Kanada’nın yaptırım koyduğu Suriyeli kuruluşlar şunlar:

Higher Institute of Applied Science and Technology (HIAST), Mahrous Group, National Standards and Calibration Laboratory (NSCL), Organization for Technological Industries (OTI) ve Sigma Tech.

Muhabir: Seyit Aydoğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın