Dünya

Lübnan'dan 'İsrail'in Iraklı casusu yakalandı' iddiası

Lübnan'da yakalanan bir Iraklının, İsrail casusu olduğunu itiraf ettiği iddia edildi.

20.05.2017 - Güncelleme : 20.05.2017
Lübnan'dan 'İsrail'in Iraklı casusu yakalandı' iddiası

BEYRUT

Lübnan'da bugün düzenlenen operasyonda yakalanan bir Iraklının, sorgusunda İsrail ajanı olduğunu itiraf ettiği iddia edildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberinde, Lübnan güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda yakalanan Iraklı bir kişinin, sorgusunda İsrail ajanı olduğunu itiraf ettiği ileri sürüldü.

Haberde, yakalanan kişinin sorgusunda, İsrail Savunma Bakanlığına bağlı TASA ELITE isimli bir birim tarafından görevlendirildiğini, bu birimin, suikastler düzenlemek, suikastçiler ve ajanlar yetiştirmek için çalıştığını söylediği aktarıldı.

Lübnan güvenlik güçlerinin uzun zamandır takip ederek yakaladığı Iraklının, Lübnan'da İsrail için çalışacak bir istihbarat ağı oluşturmak, Lübnan ordusu ve devlet yetkilileri hakkında güvenlik bilgileri toplamak ile görevlendirildiği belirtilen haberde, söz konusu kişinin Lübnan'dan önce başka Arap ülkelerinde de İsrail için çalıştığını kabul ettiği ve Irak'ta İsrail için casusluk yapan kardeşinin de bilgilerini verdiği kaydedildi.

Muhabir: Muhammed Ali Akman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın