Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,065.80
BTC/USDT
64,054.00
BIST 100
9,693.46
Dünya

Macaristan'da 'Soros' karşıtı kampanya

Macaristan hükümeti, ülke genelinde Macar asıllı Yahudi iş adamı George Soros karşıtı kampanya başlattı.

04.10.2017 - Güncelleme : 04.10.2017
Macaristan'da 'Soros' karşıtı kampanya Fotoğraf: AA / Mehmet Yılmaz

BUDAPEŞTE

Macaristan hükümeti, ülke genelinde Macar asıllı Yahudi iş adamı George Soros karşıtı kampanya başlattı.

Sığınmacı karşıtı tutumuyla bilinen Macaristan hükümeti, finanse ettiği sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yıllık 1 milyon sığınmacıyı Avrupa'ya taşımayı hedeflediğini öne sürdüğü Soros hakkında afiş ve reklam filmi hazırlattı.

"Ulusal danışma: Soros planı hakkında" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında hazırlanan afişlerde, "Sessiz kalmayalım" ifadesi kullanıldı.

Kampanya kapsamında hazırlanan ve televizyonda yayınlanmaya başlayan filmde, şu ifadeler yer aldı:

''George Soros: Dünyadaki en etkili milyarderlerden biri. George Soros'un tehlikeli planı: sınırdaki tel örgünün yıkılması, yıllık 1 milyon göçmenin yerleştirilmesi ve her bir göçmene devlet tarafından 9 milyon forint (yaklaşık 120 bin lira) verilmesi. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Ulusal danışma: Soros planı hakkında. Sessiz kalmayalım.''

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Devlet Bakanı Janos Lazar, Macar asıllı Yahudi iş adamı George Soros'u, finanse ettiği sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yıllık 1 milyon sığınmacıyı Avrupa'ya taşımakla suçluyor.

Macar hükümetinin 7 Temmuz'da yaptığı Soros karşıtı kampanya kapsamında hazırlanan afişlerde de "Sonunda Soros'un gülmesine izin vermeyelim." ifadeleri kullanılmıştı.

Muhabir: Mehmet Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın