Dolar
32.58
Euro
34.75
Altın
2,405.18
ETH/USDT
2,901.20
BTC/USDT
60,302.00
BIST 100
9,524.59
Dünya

Malezya Başbakanı Rezak: Kudüs'ün gasbedilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz

Malezya Başbakanı Rezak, "ABD ile birçok konuda iş birliğimiz var, ancak Kudüs konusunda kesinlikle uzlaşamayız. Kudüs'ün gasbedilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz." dedi.

09.12.2017 - Güncelleme : 09.12.2017
Malezya Başbakanı Rezak: Kudüs'ün gasbedilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz

KUALA LUMPUR

Malezya Başbakanı Necip Rezak, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararıyla ilgili, Kudüs'ün gasbedilmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.

Rezak, yaptığı açıklamada, "ABD, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımakla Birleşmiş Milletler kararlarında yer alan egemenlik ilkesini ihlal etmektedir. ABD ile birçok konuda iş birliğimiz var, ancak Kudüs konusunda kesinlikle uzlaşamayız. Bu kararımızın sonuna kadar arkasındayız." ifadesini kullandı.ABD'nin Kudüs planını sadece Müslümanların değil Hristiyanların da kabul etmediğini belirten Rezak, "Kudüs'ün gasbdilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz." dedi.

Rezak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 13 Aralık'ta İstanbul'da yapılacak İslami İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvesine katılmak üzere hazırlık yaptığını ve bazı programlarını iptal edeceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Adem Şalvarcıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın