Dolar
32.55
Euro
34.88
Altın
2,322.00
ETH/USDT
3,218.30
BTC/USDT
66,330.00
BIST 100
9,645.02
Dünya

Milli üretim PTT Kargomat Cenevre'de görücüye çıktı

Türk mühendis ve üreticilerin iş birliğiyle üretilen, vatandaşların kargolarını 7 gün 24 saat teslim alabilecekleri PTT Kargomatlar, Cenevre'de düzenlenen Post-EXPO 2017'de tanıtıldı.

27.09.2017 - Güncelleme : 27.09.2017
Milli üretim PTT Kargomat Cenevre'de görücüye çıktı

CENEVRE

Türk mühendis ve üreticilerin iş birliğiyle üretilen PTT Kargomat, Cenevre'de düzenlenen Post-EXPO 2017'de tanıtıldı.

İsviçre'nin Cenevre şehrinde organize edilen, 130 ülkeden 3 bin 500 katılımcının yer aldığı Post-EXPO 2017'deki PTT AŞ standında Türk mühendis ve üreticilerin iş birliğiyle ürettikleri PTT Kargomatlar da sergilendi.

Vatandaşların kargolarını 7 gün 24 saat teslim alabilecekleri PTT Kargomatlar, Dünya Posta Birliği (UPU) Genel Sekreteri Bishar Hüseyin ve katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanlığı görevini de yürüten PTT AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, PTT AŞ standını ziyaret eden Hüseyin ve beraberindeki heyete PTT Kargomatlar hakkında bilgi verdi.

Bozgeyik, PTT Kargomatların, Türk mühendis ve üreticilerin iş birliğiyle yerli olarak üretildiğini söyledi.

PTT olarak, hayatı kolaylaştırmayı ve dünya standartlarında hizmet vermeyi amaçladıklarını dile getiren Bozgeyik, hükümetin "millileştirme ve yerlileştirme" politikası çerçevesinde sistemin hayata geçirildiğini belirtti.

Bozgeyik, gelişmiş ülkelerdeki kargo hizmetlerinden bir kısmının otomatik cihazlarla yapıldığına işaret ederek, Türkiye'de de geçmişte ithal cihazlarla benzer uygulamaların denendiğini ancak PTT Kargomat'ın Türk mühendis ve üreticilerinin iş birliğiyle üretildiğini dile getirdi.

"Cihaz ilk Ankara'da kullanılacak"

Cihazın yurt içinde ilk olarak PTT tarafından kullanılacağına işaret eden Bozgeyik, "Daha sonra Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanlığımız sürecinde yurt dışında bulunan diğer posta teşkilatlarına da ihraç edeceğiz." dedi.

Bozgeyik, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla üretilen cihaz sayesinde çalışanların mesai saatleri dışında da kargolarını almalarını sağlayacaklarını vurgulayarak, cihazın şehrin çeşitli yerlerindeki AVM'lere ve büyük sitelere yerleştirileceğini, vatandaşların kargolarını kendilerine en yakın PTT Kargomatlardan 7 gün 24 saat alma imkanına kavuşacağını bildirdi.

"Cihaz son derece güvenli"

Yazılımı ve üretimi Türk mühendislerce yapılan cihazın son derece güvenli olduğuna işaret eden Bozgeyik, şöyle devam etti:

"Kargosu PTT Kargomat'a teslim edilen vatandaşımıza bir SMS göndereceğiz. SMS'deki barkodu paket teslimatı bölümüne okutarak gerekli şifreyi girecek ve kargonun geldiği kutu açılacak. Paketi vatandaş alacak ve teslim aldığına dair bilgi anında merkeze bildirilecek. PTT Kargomatları tercih eden vatandaşlarımız, kargo ücreti dışında ekstra herhangi bir ücret ödemeyecek."

Bozgeyik, gelecekte kargomatları dünyaya ihraç edeceklerini ve bu işin Türkiye'de ne kadar başarılı yapılabileceğini kanıtlamak istediklerini söyledi.

Kenan Bozgeyik, şunları kaydetti:

"Bu cihaz, şu anda dünyada üretilen kargomatların her birinden daha üst teknolojiye sahip. Ar-Ge birimimizdeki mühendis arkadaşlarımız, geliştirmeye devam edecekler. Teknolojinin dinamik bir yapısı bulunuyor. PTT'de bankacılık, kargo, lojistik ve e-ticaret konularında hızlı bir teknoloji dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Bunu, 40 bin kişilik ekibimizle sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanımızın koyduğu direktifler ve strateji sınırlarında yapıyoruz ve ülkemize değer katmaya uğraşıyoruz."

"Türkiye güçlü bir şekilde temsil ediliyor"

Hüseyin de Türkiye'nin Post-EXPO 2017'de çok güçlü ve güzel bir şekilde temsil edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Program kapsamında düzenlenen panel ve konferanslarda Türkiye'nin en iyi şekilde anlatıldığını ifade eden Hüseyin, yerli ve milli üretim PTT Kargomatları çok beğendiğini kaydetti.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın