Dolar
32.50
Euro
34.64
Altın
2,385.25
ETH/USDT
3,074.60
BTC/USDT
63,770.00
BIST 100
9,524.59
Dünya

Mursi'nin 20 yıl hapis cezası onaylandı

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada çarptırıldığı 20 yıl hapis cezası onaylandı.

22.10.2016 - Güncelleme : 23.10.2016
Mursi'nin 20 yıl hapis cezası onaylandı

KAHİRE

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada çarptırıldığı 20 yıl hapis cezası onaylandı.

Başkent Kahire'de görülen duruşmada Yargıtay, Mursi'nin, kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada çarptırıldığı 20 yıl hapis cezasına yönelik itirazı reddederek mahkemenin kararını onayladı.

Mursi'nin ve İhvan liderlerinin avukatı Abdulmunim Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtayın kararının gerekçelerinin yayınlanmasının ardından karara yeniden itiraz için çalışma yapacağını söyledi.

Yargıtayın bu kararı, Mursi ve onun dönemindeki üst düzey yetkililer hakkında kesinleşen ilk karar. Karar, sadece cumhurbaşkanının affıyla ya da Yargıtayın bugünkü kararını tekrar gözden geçirmesi yönünde sunulacak dilekçenin kabulüyle iptal edilebilir.

Kahire Ceza Mahkemesi, 21 Nisan 2015'te, "şiddete teşvik" suçlamasıyla yargılanan Mursi'nin yanı sıra dönemin cumhurbaşkanlığı yetkilileri Esad eş-Şeyha, Ahmed Abdülati, Eymen Abdurrauf Hüdhüd, Ala Hamza, Rıza es-Savi, Lemlum Mekkavi Cuma, Hani Seyyid Tevfik, Ahmed el-Muğiyr, Abdurrahman Izz ile Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) ileri gelenlerinden Muhammed el-Biltaci, Isam el-Aryan, Vecdi Guneym'i 20 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırmış ve 5 yıl polis gözetimine tabi tutulmalarına karar vermişti.

İhvan, Mursi'ye verilen hapis cezasının onaylanmasını kınadı

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen 20 yıl hapis cezasının onaylanmasına tepki gösterdi.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, Mursi'ye kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davada verilen 20 yıl hapis cezasının onaylanması kınandı.

Açıklamada, "İttihadiyye davasında kararın onaylanması, meşru cumhurbaşkanına yönelik siyasi husumetin ahlaksızlığını gözler önüne seriyor. İttihadiyye olaylarında Mursi karşıtlarının baskın ve saldırıları sırasında İçişleri Bakanlığının ve ordunun olaylara müdahalesindeki yavaşlığıyla İhvan'dan 9 genç hayatını kaybetti." ifadeleri kullanıldı.

Ürdün'deki İhvan'ın siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi de Mursi hakkında verilen 20 yıl hapis cezasının onaylanmasını kınadı

Muhabir: Hussein Mahmoud Ragab Elkabany, Ali Semerci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.