Dolar
32.33
Euro
35.14
Altın
2,156.10
ETH/USDT
3,380.00
BTC/USDT
65,067.00
BIST 100
8,718.11
Dünya

Nahda'dan başkente kadın belediye başkan adayı

Tunus'ta muhafazakar kimliği ile tanınan Nahda Hareketi, yerel seçimlerde başkent belediye başkanlığı için kadın bir aday gösterdi. Tunus'ta ilk defa bir kadın başkent belediye başkanlığı için aday oldu.

22.02.2018 - Güncelleme : 23.02.2018
Nahda'dan başkente kadın belediye başkan adayı

TUNUS

Arap Baharı devriminde demokratik kazanımlarının yanı sıra kadın hakları konusunda ilerleme kaydeden Tunus'ta, muhafazakar kimliği ile tanınan Nahda Hareketi Partisi, tarihi bir hamleyle başkent için belediye başkanlığına bir kadını aday gösterdi.

Nahda Hareketi Merkez Yönetim Kurulu Yerel Seçimlerden Sorumlu Üyesi Muhsin en-Nuvişi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partinin kadın siyasi büro üyesi Suad Abdurrahim'in Nahda'nın başkent belediye başkan adayı olarak başvurusunu yaptığını belirtti.

Nuvişi, "Başkentte kadın bir aday göstererek, kadının ülkemizde daha etkin rol almasını ve kadınlara güçlü bir mesaj vermek istedik." dedi.

Tunus'ta ilk defa bir kadının başkentte, belediye başkanlığı için adaylığını koyduğu belirtildi.

Devrimin ardından Nahda Hareketi Partisi'nde 2011-2014 yıllarında milletvekili olarak görev yapan Suad Abdurrahim (53), 2016 yılından bu yana Nahda Hareketi Partisi'nde siyasi büro üyesi olarak görev yapıyor.

Öte yandan, İslami ve muhafazakar kimliği ile tanınan Nahda Hareketi Partisi, ezber bozan başka bir karar alarak, Monastir vilayetinde Yahudi asıllı Simon Selame'yi belediye meclisi için aday göstermişti.

Tunus'ta seçimlere doğru

Tunus, 6 Mayıs 2018'de devrimden sonraki ilk seçimler için sandık başına gidiyor. Partilerin, bağımsızların, seçim ittifaklarının Tunus genelindeki 350 yerel yönetim için sunacakları aday listeleri için başvuru süresi bu cuma bitiyor.

Tunus Yüksek Seçim Komisyonunun paylaştığı verilere göre, 637 bin 568 seçmenin katılacağı başkentteki seçim yarışında belediye meclisinde 60 sandalye bulunuyor.

Muhabir: Enes Canlı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.