Dolar
32.52
Euro
34.79
Altın
2,316.83
ETH/USDT
3,263.60
BTC/USDT
66,472.00
BIST 100
9,750.67
Dünya

Sudan Dışişleri Bakanı, Tunuslu mevkidaşıyla bölgesel krizlerin çözümünü konuştu

Tunus Dışişleri Bakanı Cihinavi, Sudanlı mevkidaşı Gandur ile Libya krizi başta olmak üzere siyasi çözümden başka çıkış kapısı olmayan bölgesel krizlerin çözümünü görüştü.

05.12.2017 - Güncelleme : 05.12.2017
Sudan Dışişleri Bakanı, Tunuslu mevkidaşıyla bölgesel krizlerin çözümünü konuştu

TUNUS

Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi, Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur ile başkent Tunus'ta bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Cihinavi, resmi temasları kapsamında ülkeyi ziyaret eden Sudanlı mevkidaşı Gandur ile görüşmesinde, iki ülke arasında bazı alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldıklarını aktardı.

Ekonomi başta olmak üzere tıp, sanayi ve sağlık turizminin de olduğu hizmet sektörlerinde iş birliğinin güçlendirilmesi konusunu ele aldıklarını belirten Cihinavi, iki ülkenin Libya krizi başta olmak üzere siyasi çözümden başka çıkış kapısı olmayan bölgesel krizlerin çözümüyle ilgili bakış açılarının aynı olduğunu vurguladı.

Cihinavi ayrıca ülkesinden bir heyetin ocak ayında Sudan'ın başkenti Hartum'da düzenlenecek Uluslararası Hartum Fuarı'na katılacağı bilgisini verdi.

Sudan Dışişleri Bakanı Gandur da Hartum ile Cezayir'in, ekonomik iş birliği başta olmak üzere ikili ilişkileri geliştirmek istediğini söyledi.

Gandur, yatırımın teşvik edilmesi için iki ülke arasında, iş adamlarının işlemlerinin kolaylaştırılması konusunda anlaşmaya varıldığını dile getirdi.

Muhabir: Zeynep Tüfekçi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın