Dolar
32.46
Euro
34.75
Altın
2,334.76
ETH/USDT
3,126.50
BTC/USDT
63,711.00
BIST 100
9,915.62
Ekonomi

Biga'da işlenen deriler Avrupalı askerler için eldiven oluyor

Yunanistan'dan getirilen oğlak derileri, Biga'da işlendikten sonra gönderildiği İstanbul'da, Avusturya, Çin, Fransa ve Hollanda ordusu ile Almanya polis teşkilatı için eldivene dönüşüyor.

26.10.2017 - Güncelleme : 26.10.2017
Biga'da işlenen deriler Avrupalı askerler için eldiven oluyor

ÇANAKKALE-Serten Akkaya

Yunanistan'dan getirilen oğlak derilerinden, Çanakkale'nin Biga ilçesindeki tabakhanede işlendikten sonra gönderildiği İstanbul'da, Avusturya, Çin, Fransa ve Hollanda ordusu ile Almanya polis teşkilatı için eldiven üretiliyor.

Biga'daki deri işletmesinin sahibi Mehmet Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tabakhalerinde farklı türlerde derilerin işlendiğini söyledi.

Özellikle Yunanistan'dan aldıkları oğlak derilerini 23 gün süreyle işleme tabi tutarak mamul hale getirdiklerini anlatan Ceylan, bunları İstanbul'da bir firmaya gönderdiklerini belirtti.

Bu derilerin İstanbul'da eldivene dönüştürüldüğünü dile getiren Ceylan şöyle devam etti:

"Ürettiğimiz malzemeler kimyasallardan uzaklaştırılıyor. Standartların üzerinde krom altı dediğimiz bir değer var, o değerin altında ürünler isteniyor Avrupa'dan. Biz de burada bitkisel ürünler kullanıyoruz. Doğa kirlenmesini minimize ediyoruz. Bu yıl Avusturya, Çin, Fransız ve Hollanda'daki askerler ve Almanya'daki polisler için 102 bin çift eldiven yapıldı. Önümüzdeki yıl firmanın 400 bin çift eldiven ihracatı hedefine yönelik çalışıyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın