Dolar
32.48
Euro
34.56
Altın
2,372.61
ETH/USDT
3,077.60
BTC/USDT
63,260.00
BIST 100
9,535.48
Ekonomi

ECB'den yılın son toplantısında 'sürpriz' beklenmiyor

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), perşmebe günü yapacağı yılın son toplantısında "sürpriz" bir karara imza atması beklenmiyor.

13.12.2017 - Güncelleme : 14.12.2017
ECB'den yılın son toplantısında 'sürpriz' beklenmiyor

FRANKFURT - ABDULSELAM DURDAK

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), perşembe günü yapacağı yılın son toplantısında "sürpriz" bir karara imza atması beklenmiyor. 

ECB Yönetim Konseyi, Frankfurt’ta toplanacak. Toplantının ardından bankanın faiz kararları açıklanacak. ECB Başkanı Mario Draghi de alınan kararlara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

Toplantıda ECB'nin yeni bir tedbir planı açıklaması öngörülmezken, enflasyon dinamiklerine vurgu yapması bekleniyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Avro Bölgesi'nde ekonomik güven yükselirken, işsizlik de yavaş yavaş düşüyor. Ekonominin hızla büyüme yoluna girdiği bölgede, fiyatlardaki gelişmelerde sürdürülebilir bir artış olmaması ise endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) öncü verilerine göre, Avro Bölgesi’nde ekimde yüzde 1,4 olan yıllık enflasyon, geçen ay yüzde 1,5 olarak ölçüldü. Yıllık enflasyon verisi yüzde 1,6’lık piyasa beklentisinin altında geldi.

Önceki toplantıda yeni bir karar açıklayan ECB'den, yılın son toplantısında yeni bir tedbir planı çıkması beklenmiyor. Aralık toplantısı, piyasalarda "daha az önemli" olarak değerlendiriliyor.

ECB personelinin yeni makroekonomik tahminlerinin de paylaşılacağı toplantıda, 2017, 2018 ve 2019 için büyüme tahminlerinin yanı sıra gelecek yıla ilişkin enflasyon öngörüsünün de yukarı yönlü revize edilmesi bekleniyor. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.