Dolar
32.51
Euro
34.74
Altın
2,377.55
ETH/USDT
2,960.70
BTC/USDT
60,989.00
BIST 100
9,530.47
Ekonomi

Muşlu çift hayalini devlet desteğiyle gerçekleştirdi

Muş'un Bulanık ilçesinde, Songül ve Özgür Bulduk çifti, "süt üretim tesisi" hayallerini aldıkları 1,5 milyon lira devlet desteğiyle gerçeğe dönüştürdü.

23.01.2018 - Güncelleme : 23.01.2018
Muşlu çift hayalini devlet desteğiyle gerçekleştirdi

MUŞ - İbrahim Yaldız

Muş'un Bulanık ilçesinde Songül ve Özgür Bulduk çifti, aldıkları 1,5 milyon lira hibe desteğiyle kurdukları üretim tesisinde ayda 20 ton süt üretmeyi amaçlıyor.

Girişimci Songül Bulduk, geçen sene hazırladığı "süt üretim tesisi" projesini Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) sundu.

Projesi kabul edilen ve yüzde 65 hibe desteği kapsamında 1,5 milyon lira alan Bulduk, Yeni Mahalle'de 13 dekarlık alanda Avrupa Birliği standartlarına uygun süt üretim tesisi kurdu.

"Ev kadınıyken işimin patronu oldum"

Bulduk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle eskiden beri bir çiftlik kurma hayalleri olduğunu söyledi.

Hayallerini gerçeğe dönüştürmek için TKDK'ya başvurduğunu anlatan Bulduk, "Devlet eşimle olan hayalimizi gerçekleştirdi. Ev kadınıyken devletin sayesinde işimin patronu oldum. Hedefimiz ayda 20 ton süt üretmek." dedi. 

"En büyük hayalimizdi"

Özgür Bulduk ise TKDK'nın hayallerinin gerçekleşmesinde büyük rolü olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şimdi 65 hayvanımız var, bu yıl içerisinde 120 hayvana ulaşacağız. Ayda 20 ton süt üretmeyi hedefliyoruz. Devletin verdiği destekle bu çiftliğe sahip olduk. Bölgemizde herkes çiftçi ve hayvancılık yapıyor ama modern bir tesisle hayvancılık yapan çok az. Bizim en büyük hayalimiz böyle bir çiftliğe sahip olmaktı. Bu konuda da devletimize minnettarız."

TKDK Muş İl Koordinatörü Beytullah Uygur da kurum olarak özellikle kadın girişimcilere iş hayatına atılmaları için önemli destek verdiklerinin altını çizdi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.