Dolar
32.59
Euro
34.85
Altın
2,395.76
ETH/USDT
3,080.70
BTC/USDT
64,596.00
BIST 100
9,673.93
Ekonomi

'Türkiye Varlık Fonu ile finansman maliyetleri düşecek'

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Ermut, "Devletimiz, finansman maliyetlerini düşürerek gerekli projelerin yapılmasının önünü açacak." dedi.

24.04.2017 - Güncelleme : 24.04.2017
'Türkiye Varlık Fonu ile finansman maliyetleri düşecek'

ANKARA - NURAN ERKUL

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Varlık Fonu kurulmadan önce Türkiye'nin portföy yatırımcılarına sunabileceği bir değer listesi olmadığını, nakit zengini ülkelerdeki bu tip yatırımcıların da sağlam ve uzun dönem getirilere bakarak yatırım yaptıklarını söyledi. 

Fonun nakit zengini ülkelere doğrudan devletin varlıklarına yatırım yapma imkanı sağlayacağını belirten Ermut, "Devletimiz de bu sayede, maalesef haksız yere ülkemizle ilgili çok negatif kararlar alan kredi derecelendirme kuruluşlarının etkilerinden bağımsız bir şekilde, finansman maliyetlerini düşürerek gerekli ve büyük makro projelerin yapılmasının önünü açacak." şeklinde konuştu.

Ermut, Türkiye Varlık Fonunun çok profesyonel bir şekilde yönetileceği ve Türkiye'nin stratejik öncelikleri de düşünülerek kararlar alınacağını söyleyerek, "Kamu şirketleri, Türkiye Varlık Fonu gibi bir yapının altında yönetilmesi durumunda global düzeydeki rakipleriyle rekabet edebilecek şirketler haline gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın