Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,124.00
BTC/USDT
63,731.00
BIST 100
9,915.62
Politika, Engel Tanımayanlar

CHP'den engellilere daha çok istihdam talebi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık, "Engelli vatandaşlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlayacak çalışmalar bir an önce yapılmalı." dedi.

29.06.2017 - Güncelleme : 29.06.2017
CHP'den engellilere daha çok istihdam talebi

ANKARA - Mehmet Tosun - Barış Gündoğan

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de engellilerin büyük sorunlar yaşadığını, bu sorunlara kalıcı çözümler getirilemediğini söyledi.

CHP'nin engelli vatandaşlara büyük önem verdiğini belirten Karabıyık, engellilerin ihtiyaçlarını tespit eden bir çalışma yaptıklarını, bunları başta TBMM olmak üzere her alanda dile getirdiklerini aktardı.

Engellilerin en büyük problemlerinden birinin, kullandıkları protez malzemeleri, araçları, ihtiyaç maddelerini karşılayamamak olduğunu vurgulayan Karabıyık, "Bu bir vatandaşlık hakkıdır, engelli kardeşlerimiz, ihtiyaç duyduğu her şeye kolay yoldan ulaşmalı." ifadesini kullandı.

Karabıyık, CHP'li belediyeler aracılığıyla ve çeşitli kampanyalarla engelli vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt vermeye çalıştıklarının altını çizerek, imkanlar dahilinde geniş kitlelere ulaşmaya çabaladıklarını anlattı.

Görme engellilerin trafikte sinyalizasyon sistemine ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Karabıyık, engellilerin toplu taşıma araçlarını kullanmada, kaldırımlarda yürümede sorunlar yaşadığını bildirdi. Karabıyık, CHP'li belediyelerin bu sorunların çözümü için çalışmalar yaptığını, çalışmaların büyük ölçüde başarıya ulaştığını dile getirdi.

Engellilerin sorunlarının sadece CHP'li belediyelerce değil, bütün Türkiye'de çözülmesi gerektiğini belirten Karabıyık, "Engelli vatandaşlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlayacak çalışmalar bir an önce yapılmalı. Bu çalışmaların başında engellilere yeterli istihdamın sağlanması geliyor. Engellilere ayrılan kadrolar yeterli değil, mevcut kadrolar da doldurulmuyor. Engellilere iş konusunda verilen sözler tutulmuyor. CHP olarak bu sözün tutulmasını istiyoruz." diye konuştu.

Engellilerin çalıştıkları yerlerde yaşadıkları sorunları da gündeme getirerek çözüm bulunması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Karabıyık, "Engelli insanların çalışmaya ihtiyacı var. Bu insanları topluma ancak bu şekilde kazandırabilirsiniz. Ancak çalıştıkları iş yerlerinde de fiziki anlamda sorunlarla karşılaşıyorlar. Bu şartların da iyileştirilmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.