Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,558.60
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

23 Nisan coşkuyla kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü, tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde etkinliklerle kutlanıyor.

23.04.2017 - Güncelleme : 23.04.2017
23 Nisan coşkuyla kutlanıyor

ANKARA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü, tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde etkinliklerle kutlanıyor.

Kutlamalar kapsamında, Anıtkabir'de düzenlenen törene öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla katıldılar.

Devlet erkanından Anıtkabir ziyareti

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığındaki devlet erkanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Baramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'de düzenlenen törene, Aydın'ın yanı sıra Başbakan BinaliYıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başbakan yardımcıları, bakanlar, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekilleri katıldı.

Aslanlı Yol'da yoğun kar yağışı altında yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, TBMM Başkanvekili Aydın'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz çocuklarla birlikte Anıtkabir'de

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz başkanlığındaki heyet, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Törene, Bakan Yılmaz ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Yılmaz ve beraberindekiler, yağmur altında Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Bakan Yılmaz'ın, çelengi mozoleye bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir özel defterini imzalayan Yılmaz, daha sonra öğrencilerle Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdi.

Meclis Başkanı Kahraman kutlamaları kabul etti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlamaları kabul etti.

Tebrikleri kabulünün ardından kısa bir açıklama yapan Meclis Başkanı Kahraman, "Bayramınız kutlu olsun. İnşallah nice bayramlara erişelim. Devlet ebed müddet olarak nice güzel günlere kavuşalım. Sağlık, afiyet diliyorum. Bugünlere gelmemizde emeği olanların hepsini rahmet ve minnetle anıyorum. Bundan sonraki çalışmalarda elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Taksim'de tören düzenlendi

İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Beyoğlu'nda da sabah erken saatlerde Hasköy Sahil Etkinlik Alanına gelen çocuklar, alanda kurulan oyun parkurlarında doyasıya eğlendi.

İzmir

İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'dan düzenlenen tören programı Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende 27 ortaokuldan toplam bin 156 öğrenci çeşitli gösteriler sundu. Ege yöresine ait müzikler eşliğinde "Efedir Gelen Efe" adlı koreografi sergilendi.  Bu gösteride, 10 ortaokuldan 480 öğrenci görev aldı.

Azerbaycan

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. 

Haydar Aliyev Sarayı'nda çoğu çocuk yaklaşık 2 bin kişinin izlediği program, saygı duruşu ve Bakü Türk Okulları öğrencilerinin iki ülke milli marşlarını seslendirmesiyle başladı. 

Büyükelçi Erkan Özoral çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, TBMM'nin açılış günü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kardeş ülke Azerbaycan'da kutlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. 

İstiklal Marşı'nın "korkma" diye başladığını hatırlatan Özoral, "Geçen sene bu milletin kimseden korkmayacağını bir kez daha gördük. Milletimiz artık geleceğini hiç kimsenin eline bırakmayacağını 15 Temmuz 2016'da tüm dünyaya gösterdi. Bizler bu güven ve gururla yaşıyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizler yerimizi sizlere bırakacağız. Atatürk'ün bu günü çocuklara armağan etmesi tesadüf değildir. Geleceği çocuklar için inşa edeceğiz ve onlara daha güzel bir gelecek bırakacağız." şeklinde konuştu.

Program, Bakü Türk Anadolu Lisesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ve Azerbaycanlı sanatçıların sunduğu çeşitli müzik, dans ve tiyatro gösterileriyle devam etti.

İngiltere

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğinin Camden Town Hall’da düzenlediği 23 Nisan etkinliğine İngiltere’deki 19 Türk okulunun öğrencileri ile aileler katıldı.

Öğrencilerin geleneksel ve modern dans gösterilerinin yanı sıra şiir ve müzik dinletileri sunduğu etkinliği yaklaşık 900 kişi izledi. 

Londra'daki 23 Nisan etkinliğine Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, Başkonsolos Çınar Ergin ve Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık da katıldı.

İsveç

İsveç'te Türk Gençlik Federasyonu (TUF) tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği Stockholm’ün Kungsträdgården (Kralın bahçesi) Parkı'nda gerçekleşti. Kutlamaya yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamada konuşan Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen, etkinliğe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. 

TUF Başkanı Bahar Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm vatandaşların bayramını kutlarken bu yıl Stockholm'de bu etkinliği 13. kez gerçekleştirmekten mutlu olduklarını söyledi.

Çetin, ''Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği bu günde, İsveç'te vatandaşlarımızı 13. kez bir araya getirerek 23 Nisan'ın sevincini yaşıyoruz. TUF olarak İsveç'te bütün herkesi kucaklayarak hizmetlerimize devam ediyoruz'' dedi. 

İsveçli müzisyenlerin de aralarında bulunduğu grupların konser verdiği kutlamada, miniklerden oluşan halk oyunları ekipleri performanslarıyla büyük alkış aldı.Türk yemeklerinin satıldığı stantlar büyük ilgi görürken, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi futbol takımlarının stantları da katılanların dikkatini çekti. 

Almanya

Almanya’nın Köln, Berlin ve Bremen kentlerinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Köln'de, Atatürk Kültür Evi tarafından "Bürgerzentrum Engelshof'ta" düzenlenen şenlikte Türk ve Alman ailelerinin çocukları 23 Nisan'ı birlikte kutladı.

Etkinlik, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu, Türk ve Alman milli marşlarının okunması ile başladı. Halk oyunları ekipleriyle müzik gruplarının sahne aldığı, çeşitli gösterilerin yapıldığı etkinlikte 23 Nisan'ın anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. 

Açık alanda kurulan stantlarda Türk mutfağından örnekler sunulurken, çocuklar arasında çeşitli yarışmalar da düzenlendi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye’nin Berlin Başkonsolosluğunun bahçesinde yüzlerce çocuk ve yetişkinin katılımıyla kutlandı.

Kutlama öncesinde Berlin’de değişik okullarda eğitim gören bir grup çocuğu makamında ağırlayan Başkonsolos Mustafa Çelik'in sembolik olarak makam koltuğuna oturttuğu çocuklar burada duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Bu arada Bremen kentinde Hannover Başkonsolosluğu himayesinde "Pier 2" adlı salonda düzenlenen 23 Nisan kutlamalarına Hannover Başkonsolosu Banu Malaman’nın yanı sıra bazı Türk kökenli milletvekilleri ile çok sayıda çocuk ve veli katıldı.

Amman

Kutlama kapsamında Ürdünlü ve Türk çocuklardan oluşan bir grup, Türkiye'nin Amman'daki büyükelçilik binasını ziyaret etti. Ürdün'de ailesiyle yaşayan Muhammed Taha Yıldırım isimli Türk çocuk, Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz'ün makamına oturdu.

Yıldırım, bayramının, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyadaki çocuklara hediye edilmiş tek bayram olduğunu söyledi, cumhuriyetin kurucusu ve arkadaşlarını rahmetle andığını, tüm dünya halklarına barış ve refah dilediğini belirtti.

Büyükelçiliğin bahçesinde devam eden törende çocuklar şiir okudu, şarkılar söyledi, dans gösterileri yaparak oyun oynadı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın