Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,052.30
BTC/USDT
63,806.00
BIST 100
9,693.46
Gündem

Çukurca'da terör saldırısı: 1 şehit, 2 yaralı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı.

26.05.2017 - Güncelleme : 26.05.2017
Çukurca'da terör saldırısı: 1 şehit, 2 yaralı

Hakkari

HAKKARİ

Alınan bilgiye göre, ilçenin kırsalındaki Avuş Tepe bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda saat 04.00 sıralarında teröristlerce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti.

Patlamada, 2. Hudut Tugay Komutanlığında görevli bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı.

Yaralı askerler, Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bölgede operasyonlar sürüyor.

Şehit Uzman Çavuş Peker'in babaevine acı haber ulaştı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Peker’in Yozgat’taki babaevine acı haber ulaştı. 

Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, şehidin Şeyh Osman Mahallesi'ndeki babaevine gelerek, acı haberi verdi.

Şehidin babası Yetiş Peker, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu ile iki gün önce telefon görüşmesi yaptıklarını söyledi. 

İkizi de Hakkari'de Uzman Çavuş

Oğlunu en son iki ay önce izne geldiğinde gördüğünü anlatan Peker, şunları dile getirdi:

"İzinden döndükten sonra 45 gün dağa çıktılar. Dağdan ineli bir hafta olmuştu. Telefonda, 'Baba merak etme, telefon çekmez, beni merak etmeyin, iki günlüğüne çıkıyorum.' dedi. 'İyi oğlum, yolun açık olsun, Allah esirgesin.' dedim. Gitti. 2 günlükten sonra tekrar 1 aylık daha varmış, Ramazandan sonra izne geleceklerdi. Bunun bir de ikizi (Ertan) var, Hakkari merkezde o da uzman." 

"Vatan için canımız feda olsun"

Peker, olayı sabah öğrendiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Komutanlar geldiler, yataktayken haber verdiler. Üzüldük. Bu vatan bizim, yapacak bir şeyimiz yok. Vatan için canımız feda olsun. Ben 65 yaşındayım, ben de giderim. Bizim buradan başka, Türkiye'den başka gidecek yerimiz yok. Gözlerine, dizlerine dursun. Bu ülkenin ekmeğini yiyip, suyunu içiyorlar. Allah belalarını versin. Daha 2 senelik evli, ben eşine ne diyeyim? Yapacak bir şey yok, Allah rahmet eylesin. Bu ülke bizim, bu vatan bizim. Gideceğiz, çalışacağız, çabalayacağız bu ülkeyi ayakta tutmak için. İçim yanıyor."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın