Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,574.30
BTC/USDT
70,815.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Birleşik Krallık'la her zaman dayanışma içerisindedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra'daki terör saldırısı nedeniyle İngiltere Başbakanı May'a gönderdiği taziye mesajında, Türkiye'nin Birleşik Krallık'la her zaman dayanışma içerisinde olduğunu kaydetti.

Sarp Özer  | 22.03.2017 - Güncelleme : 23.03.2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Birleşik Krallık'la her zaman dayanışma içerisindedir

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'daki terör saldırısı nedeniyle İngiltere Başbakanı Therasa May'a gönderdiği taziye mesajında, "Türkiye'nin Birleşik Krallık'ın acısını derinden hissettiğini ve paylaştığını vurgulamak istiyorum. Türkiye, uluslararası barış ve güvenliğe en büyük tehditlerden birini oluşturan terörizmle mücadelede dost ve müttefik Birleşik Krallık'la her zaman dayanışma içerisindedir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Londra'daki terör saldırısı nedeniyle May'a, mektupla taziye mesajı gönderdi.

Londra'daki hain terör saldırılarından duyduğu derin üzüntüyü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, Birleşik Krallık'ın acısını derinden hissettiğini ve paylaştığını vurgulamak istiyorum. Türkiye, uluslararası barış ve güvenliğe en büyük tehditlerden birini oluşturan terörizmle mücadelede dost ve müttefik Birleşik Krallık'la her zaman dayanışma içerisindedir. Milletim ve şahsım adına, zat-ı alilerine ve bu elim hadisede yaşamını yitirenlerin yakınları ile dost Birleşik Krallık halkına en içten taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter hesabından saldırıyı kınadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra'daki terör saldırısına ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce olarak mesajlar paylaştı.

Londra'daki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Londra'da gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Türkiye olarak, Birleşik Krallık'ın acısını derinden hissediyor ve paylaşıyoruz. Bu elim hadisede yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve dost Birleşik Krallık halkına taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye, küresel barış ve güvenliğe büyük tehdit oluşturan terörle mücadelede dost ve müttefik Birleşik Krallık'la dayanışma içerisindedir."

Muhabir: Sarp Özer


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın