Dolar
32.38
Euro
35.08
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.10
BTC/USDT
70,820.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Aksıfat Kanyonu ününü artırıyor

Toroslar'dan başlayan 110 kilometre uzunluğundaki Aksıfat Deresi, Mersin'in Erdemli ile Silifke ilçelerindeki mahallelerin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılarken, adını verdiği kanyon da macera tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

10.08.2017 - Güncelleme : 10.08.2017
Aksıfat Kanyonu ününü artırıyor

MERSİN - DERVİŞ ÇÖMEZ

Toroslar'ın zirvesinden çıkan buz gibi kar sularını Akdeniz'e taşıyan Aksıfat Kanyonu, misafirlerine doğayla iç içe trekking yapma imkanı sunarken, bölge son zamanlarda doğa severlerin uğrak yerleri arasında yer almaya başladı.

Toroslar'dan başlayan 110 kilometre uzunluğundaki Aksıfat Deresi, Mersin'in Erdemli ile Silifke ilçelerindeki mahallelerin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılarken, içinden geçip, adını verdiği kanyon da macera tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Trekking gruplarının son dönemdeki gözde mekanlarından olan kanyonda vatandaşlar, hem buz gibi suda serinlerken, hem de doğayla vakit geçirme imkanı buluyor.

Kanyonun geçtiği Sarıaydın Mahallesi'nin muhtarı Abdulmuttalip Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanyonu gezenlerin, Roma döneminden kalan 4 adet su kanalını da görme şansı yakaladığını söyledi. 

Ayyıldız Gezginleri Doğa Sporları Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ferhat Adalı, kanyon içerisinden geçerek sahile doğru akan buz gibi suların kendilerini etkilediğini dile getirerek,"Aksıfat Kanyonu içerisinden geçen su Erdemli ve Silifke ilçelerindeki mahallelere ulaştırılıyor. Mahallelere içme ve sulama suyu taşıyan dev borular üzerinde ip cambazlarını kıskandıran yürüyüşler yaptık. Değme dağcılara taş çıkartan inişler gerçekleştirdik. Yer yer 200 metre yükseklikteki kayalar arasından akan kaynak suların oluşturduğu doğal havuzlarda suya girip heyecan yaşıyoruz. Kanyondaki buz gibi suda yüzme imkanı bulduk. Burası cennetten bir köşe gibi. Herkese burayı görmelerini tavsiye ediyoruz. Gelmek isteyen gruplara da dernek olarak rehberlik etmeye hazırız." dedi.

Parkurda trekking yapan katılımcılardan Zerrin Akoğlu ise tatilini vadide geziye katılarak değerlendirdiğini belirterek, "Kanyon muhteşem. Bence film çekmek isteyenlerin Türkiye dışına çıkmasına gerek yok. Vadideki doğal plato yurt dışındaki vadileri aratmıyor. Gezide su boruları üzerinde yürüdüm, serin sularda suya girdim ve macera dolu bir gün yaşadım." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın