Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,207.11
ETH/USDT
3,589.30
BTC/USDT
71,092.00
BIST 100
9,058.39
Kültür

Gençlik Merkezleri arası yarışmalar için başvurular başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezleri üyelerinin katılabileceği Türk müziği, şiir okuma, tiyatro ve bilgi yarışmaları için başvurular başladı.

12.12.2017 - Güncelleme : 12.12.2017
Gençlik Merkezleri arası yarışmalar için başvurular başladı

ANKARA

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezleri üyelerinin katılabileceği Türk müziği, şiir okuma, tiyatro ve bilgi yarışmaları için başvurular başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, "Gençlik ve Spor Bakanlığı Kültür ve Sanat Yarışmaları" adıyla Türk müziği, şiir okuma, tiyatro ve bilgi yarışmaları düzenlenecek. 81 ilden gençlerin, yeteneklerini sergileme fırsatı bulacakları yarışmalar için başvurular, aralık ayında Gençlik Merkezleri üzerinden alınacak.

Gençlerin geleneksel sanata sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlenecek yarışmalar, il birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye finalleri olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilecek. İl birinciliği aşaması, ocak-şubat, grup birinciliği yarışmaları, mart-nisan, Türkiye finalleri ise mayıs ayında yapılacak.

Yarışmalarda gençlerin performansını, il ve grup finallerinde alanında uzman kişilerin oluşturduğu jüri, Türkiye finallerinde ise ünlülerden oluşan jüri değerlendirecek. İl yarışmasında birinci olanlar, grup finaline katılmaya hak kazanacak. Türkiye birincileri, yurt dışı gezisiyle ödüllendirilecek.​

Yarışmalara ilişkin ayrıntılar şöyle:

Gençler Arası Türk Müziği Yarışması

"Sahne sırası sende" sloganıyla bu yıl 4. kez düzenlenecek yarışma, 18-23 ve 24-29 yaş gruplarında solo erkek ses, solo kadın ses ve özgün yorumlama dallarında organize edilecek. Gençler, Türk halk, Türk sanat ve geleneksel Türk müziğinden eserleri seslendirecek.

Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması

"Bir şiir, bir nefes" sloganıyla bu yıl 2. kez düzenlenecek yarışmaya, 14-17 ve 18-25 yaş aralığındaki gençler katılacak. Erkekler ve kadınlar kategorilerindeki yarışmada, Türk şairler tarafından yazılan "anne ve baba sevgisi" temalı eserler okunacak. Gençler yarışmaya, kendi yazdıkları şiirlerle de katılabilecek.

Gençler Arası Tiyatro Yarışması

"Hayallerini sahneye taşı" sloganıyla bu yıl 3. kez düzenlenecek yarışmaya, 14-29 yaş arası gençler, en az 3, en fazla 15 kişilik ekipler halinde katılabilecek. Vatan sevgisi adı altında üretkenlik, çalışkanlık, fedakarlık, bağımsızlık, şehitlik, dürüstlük, vatan savunması, dayanışma ve sadakat konularını işleyen komedi ve dram türünde yapılacak yarışmada, gençlerin yazdığı özgün senaryolar sahneye taşınacak.

Gençler Arası Bilgi Yarışması

"Kim bilir" sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek yarışmaya, 14-17 ve 18-25 yaş gruplarındaki gençler katılabilecek.

Lise ve üniversite düzeyinde iki farklı kategoride yapılacak yarışmada gençlere, genel kültür, tarih (İslam ve Türk dünya tarihi), sanat tarihi, edebiyat, coğrafya, vatandaşlık, güncel konular, görsel sanatlar, müzik, sayısal mantık ve spor kültürü konularından seçmeli sorular yöneltilecek.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.