Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,065.00
BTC/USDT
64,102.00
BIST 100
9,693.46
Kültür

'Lalenin Hikayesi' sergisi açıldı

12. İstanbul Lale Festivali kapsamında, İstanbul Lale Müzesi ve Araştırma Merkezi tarafından "Lalenin Hikayesi" sergisi açıldı.

19.04.2017 - Güncelleme : 20.04.2017
'Lalenin Hikayesi' sergisi açıldı Fotoğraf: AA/İbrahim Halil Çekici

İSTANBU

İstanbul Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen 12. İstanbul Lale Festivali kapsamında, İstanbul Lale Müzesi ve Araştırma Merkezi (İLAV) tarafından "Lalenin Hikayesi" sergisi açıldı.

Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, her yıl yapılan Lale Festivalinin gündelik hayata ayrı bir heyecan, ayrı bir zenginlik kattığını belirterek, "Şehrin dört bir tarafındaki laleleri insanımız çok benimsedi. Bu yıl lalelerin 160 türünün Taksim Meydanına sergi ile gelmesi bizi çok mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"Lale'nin bizim kültürümüzde neden önemli olduğunu vurgulamaya çalışıyoruz"

Serginin danışmanlığını yapan Prof. Dr. Gül İrepoğlu ise serginin öğretici olmasını dileyerek, şunları söyledi:

"Lale neden bizim kültürümüzde bu kadar önemli, bunu vurgulamaya çalışıyoruz bu sergide. Laleyle ilgili pek çok malzeme var, burada gördüğünüz gibi bir kısmı büyütülmüş fotoğraflar. Bu fotoğrafları büyütme amacımız detaylarını algılayabilmemiz için, daha önce fark etmediklerimizi görmek için. Lale Müzesinin eserlerini burada sergiliyoruz. " 

Sergi, 29 Nisan Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

Muhabir: Abidin Mutlu Bozdağ,İbrahim Halil Çekici

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın