Dolar
32.32
Euro
34.89
Altın
2,213.11
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
71,296.00
BIST 100
9,062.91
Kültür

Neşet Ertaş'ın anısına 'Bir garip usta' bestesi

Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın kurulmasına öncülük ettiği Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyesi ve bozlak ustasının kuzeni Burhan Ertaş, Ertaş adına yazılan "Bir garip usta" adlı şiiri türkü formunda besteledi.

26.09.2017 - Güncelleme : 26.09.2017
Neşet Ertaş'ın anısına 'Bir garip usta' bestesi

Kırşehir

KIRŞEHİR-Serkan Güner

"Bozkırın tezenesi" olarak tanınan halk ozanı Neşet Ertaş'ın kurulmasına öncülük ettiği Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyesi Burhan Ertaş, ölümünün 5. yılında Ertaş adına yazılmış "Bir garip usta" adlı şiiri besteleyerek seslendirdi.

"Bozlak ustası" Ertaş'ın amcasının oğlu olan Burhan Ertaş, Kırşehirli şair İbrahim Düğer'in kaleme aldığı "Bir garip usta" adlı şiiri, bozlak havasında besteleyerek Neşet Ertaş'a vefa, minnet ve şükranını dile getirdi.

Topluluk adına gittikleri konserlerde bestesini okuyan Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan toplulukta, Abdal kültüründen gelen mahalli sanatçıların yer aldığını belirtti.

Ertaş, topluluğun Neşet Ertaş'ın önerisiyle kurulduğunu aktararak, Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan'ın teşvikiyle beste yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Üzerinde uzun süre çalıştıktan sonra İbrahim Düğer'in "Bir garip usta" şiirinin bestelendiğini anlatan Ertaş, şiirin sözlerinin çok anlamlı ve duygusal olduğuna işaret etti.

Ertaş, "Neşet Ertaş'a İbrahim ağabey güzel bir söz yazmış. Kültür ve Turizm Müdürümüz bu şiirden bana bahsetti. Çok hoşuma gitti. Neşet Ertaş'ın anısını yaşatmak adına yazılan şiiri bestelemek amcasının oğlu olarak bize nasip oldu. Bu türküyü her çalışımızda aklımıza Neşet Ertaş geliyor, duygulanıyoruz. Yanımızdaymış gibi hissediyoruz." diye konuştu.

Bestelenen "Bir garip usta" adlı şiirin ilk bölümünde şu sözler yer alıyor:

"Anadan gariptin çok çektin cefa/Yalan dünya sana dar geldi usta/Her zaman ağladın, sürmedin sefa/Siyah saçlarına kar geldi usta/Yar usta, can usta, sen usta.."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın