Dolar
32.35
Euro
34.90
Altın
2,220.83
ETH/USDT
3,568.90
BTC/USDT
70,866.00
BIST 100
9,079.97
Kültür

Osmanlı'yı kitaplardan resmetti

Çizdiği resimlerle geçmişe ait gelenek ve görenekleri gelecek kuşaklara aktarmaya çalışan Mersinli ressam Kundak, okuduğu kitaplardan esinlenerek Osmanlı dönemini tuvale yansıttı.

Mustafa Güngör  | 22.10.2016 - Güncelleme : 26.10.2016
Osmanlı'yı kitaplardan resmetti Fotoğraf: AA/Mustafa Güngör

Mersin

MERSİN - MUSTAFA GÜNGÖR

Küçük yaşlarda çizdiği resimlerle yurt içi ve dışında çeşitli sergiler açan Mersinli ressam Nazan Kundak, geçmişi geleceğe aktarabilmek için okuduğu kitaplardan yola çıkarak Osmanlı padişahları, padişah anneleri ve haremi anlatan yüzden fazla eser yaptı.

Çizdiği resimlerle çok sayıda sergi açan Kundak (63), Osmanlı dönemindeki yaşamı da resimlerine yansıtmak istedi.

Kundak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ressamlığın yanı sıra moda tasarımcılığı yaptığını söyledi. Küçüklüğünden beri resimle uğraştığını anlatan Kundak, eşinin işinden dolayı birçok il dolaştığını ancak Silifke ilçesine yerleşmelerinin ardından sergilere ağırlık verdiğini belirtti.

Açtığı sergilerin çok beğenildiğini ve yurt dışı dahil birçok yerden teklif aldığını vurgulayan Kundak, "Birçok resimlerim satın alındı. Yurt dışından gelip resimlerimi görenler eserlerimi çok beğendi. Yurt dışından gelenlerin özellikle Osmanlı'yı anlatan eserlere büyük ilgisi olunca bu alanda daha fazla çalışma yaptım." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın