Dolar
32.68
Euro
34.81
Altın
2,387.82
ETH/USDT
3,007.50
BTC/USDT
62,363.00
BIST 100
9,524.59
Kültür

Piyanist İdil Biret İstanbul'da konser verecek

Piyanist İdil Biret, yılın ilk konserinde, 4 Ocak'ta Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda müzikseverle buluşacak.

02.01.2016 - Güncelleme : 04.01.2016
Piyanist İdil Biret İstanbul'da konser verecek

İSTANBUL

Piyanist İdil Biret, yılın ilk konserinde, 4 Ocak'ta Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda müzikseverle buluşacak.

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Avrupa ve Amerika'nın önemli orkestralarıyla çalan ödüllü piyano virtüözü Biret, 4 Ocak Pazartesi günü Süreyya Operası'nın konuğu olacak. Sanatçı, konserde Alman barok müzik bestecisi Johann Sebastian Bach'ın eserlerinden oluşan repertuvar sunacak.

Açıklamada, İdil Biret'in konserine ilişkin şu görüşlerine yer verildi:

"Küçüklüğümden beri Bach benim için 'müzik' demekti. Bach'ın 'Wohltemperierte Klavier/İyi Akortlanmış Piyano' adlı eserinin ilk cildindeki birinci ve ikinci prelüdleri evde annem hep çalardı. Mithat Fenmen ile 1946'da Ankara'daki evimizde ilk karşılaştığım gün, bu eserleri kulaktan dolma çalmıştım. Dersler başlayınca ise Mithat Amca ile çalışmak benim için zevk kaynağı oldu. Güçlü sezgileriyle benim gibi ufak bir çocuğu hiç sıkmadan, belli olmayan bir disiplinle çalıştırıyordu. Bazen mükafat olarak bana plaktan Bach'ın eserlerini dinletiyordu."

Muhabir: Lale Bildirici

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın