Dolar
32.54
Euro
34.91
Altın
2,329.53
ETH/USDT
3,140.00
BTC/USDT
64,125.00
BIST 100
9,716.77
Kültür

Sinema ve tiyatro sanatçısı Kayabaş hayatını kaybetti

Sinema ve tiyatro sanatçısı Bülent Kayabaş, 72 yaşında İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

19.04.2017 - Güncelleme : 20.04.2017
Sinema ve tiyatro sanatçısı Kayabaş hayatını kaybetti

İSTANBUL

Florance Nightingale Hastanesinden yapılan açıklamada, uzun süredir kolorektal kanser hastalığı nedeniyle tedavi gören Bülent Kayabaş'ın, 19 Nisan saat 06.05'te vefat ettiği belirtildi.

Bülent Kayabaş'ın eşi Selma ile oğlu Ümit Kayabaş, hastane yetkililerinden bilgi aldı. Kayabaş'ın vefat haberi üzerine sevenleri ile bazı sanatçı dostları da hastaneye geldi.

Hastane önünde basın mensuplarına açıklama yapan Ümit Kayabaş, babasının 2010 yılında kolon kanserine yakalandığını belirterek, 18 gündür burada tedavi gördüğünü ve bu sabah hayatını kaybettiğini söyledi.

Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Kayabaş için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenleneceği belirtilerek, "Türk Tiyatrosu’nun değerli sanatçılarından Bülent Kayabaş ustamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Sanatçının cenazesi, daha sonra Teşvikiye Camisi'nde kılınacak namazın ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

"Usta oyuncu Kayabaş renkli karakterleriyle dünyamızda unutulmaz bir yer edinmiştir"

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 72 yaşında vefat eden sinema ve tiyatro sanatçısı Bülent Kayabaş'ın, genç yaşta tiyatroyla başladığı sanat yaşamına bir ömür adadığını belirterek, "Ses verdiği ve canlandırdığı renkli karakterlerle dünyalarımızda unutulmaz bir yer edinmiştir." değerlendirmesini yaptı. 

Sanatçının her zaman saygı ve sevgiyle anılacağını kaydeden Bakan Avcı, Kayabaş'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diledi.

Muhabir: Murat Paksoy-İbrahim Halil Çekici-Hilal Uştuk-Zehra Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın