Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.50
BTC/USDT
69,950.00
BIST 100
9,096.45
Kurumsal Haberler

10. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi devam ediyor

AA Haber Akademisi ile Polis Akademisi Başkanlığınca ortak düzenlenen "10. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi"ne katılan haberciler, savaş, doğal afet ve diğer olağanüstü hallerde görevlerini can güvenliklerini sağlayarak yapabilecek şekilde eğitiliyor.

07.08.2017 - Güncelleme : 08.08.2017
10. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi devam ediyor Fotoğraf: AA/Sinan Gül

ANKARA 

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi ve Polis Akademisi Başkanlığınca ortak düzenlenen "10. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi"nde muhabirlerin zorlu eğitimi devam ediyor.

Savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak muhabirler yetiştirmek amacıyla düzenlenen programda, haberciler, alanlarında uzman isimler tarafından eğitiliyor. Eğitime katılan habercilere, görev başında maruz kalabilecekleri saldırı ve tehlikelere karşı hayatta kalabilmeleri için gerekli bilgiler hem teorik hem de sahada yapılan uygulamalarla pratik olarak veriliyor.

Savaş muhabirliği eğitimine katılan habercilere, ilk bölümde "Rota Belirleme ve Harita Okuma", "Hava ve Deniz Operasyonları", "Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Saldırılar", "Savaş Teorisi ve Terminolojisi", "Sığınmacılar ve Mülteci Kampları", "Ortadoğu Jeopolitiği", "İkna Stratejileri ve Algı", "Savaş Hukuku", "Olağanüstü Hallerde Teknoloji ve Bilgi İletim Güvenliği" ve "İkna Stratejileri ve Algı" konularında teorik bilgiler aktarıldı.

İleri Sürüş Teknikleri" ile "Suda Hayatta Kalma" eğitimi verildi 

Habercilere ayrıca uzmanlarca "Yakın Savunma", "İlk Yardım", "Toplumsal Olaylarda Ekipman Kullanımı", "Araç Güvenliği ve İleri Sürüş Teknikleri" ile "Suda Hayatta Kalma" konularında uygulamalı eğitim verildi.

Yakın Savunma eğitiminde savaş muhabiri adaylarına yaralanmadan kendini savunma, vücudun hassas ve kritik noktaları, mesafe kontrolü ve odaklanma, silahsız saldırgana karşı savunma, bıçaklı veya sopalı saldırgana karşı savunma, yakın savunma taktikleri, gazetecilere yönelik saldırılarda yapılması gereken savunma hareketleri hem teorik hem de uygulamalı anlatıldı.

İlk Yardım dersinde ise görev başında yaralandıklarında ya da yaralı bir vatandaşa müdahaleyi uygulamalarla deneyimleyen muhabirler, toplumsal olayları haberleştirirken kendi can güvenliklerini nasıl sağlayacaklarının eğitimini de aldı.

Saha eğitimi de uzman personel tarafından Polis Akademisinin Gölbaşı Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. "Toplumsal Olaylarda Ekipman Kullanımı" başlıklı bu derse katılan savaş muhabiri adayları, kitlesel olaylarda nasıl davranmaları gerektiğini öğrendi. Eğitim kapsamında TOMA'dan tazyikli su sıkılan muhabirlere, biber gazlı müdahalede bulunuldu.

Savaş muhabiri adaylarının eğitimleri, 11 Ağustos'ta sona erecek.

Muhabir: Emrah Gökmen


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.