Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.10
BTC/USDT
70,230.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi, Kurumsal Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı

Ekonomi Bakanı Zeybekci, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı. Zeybekci, tercihini "Mehmetçik'in bayram namazı", "Madagaskar'ın balıkçıları" ve "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğraflardan yana kullandı.

14.12.2017 - Güncelleme : 14.12.2017
Ekonomi Bakanı Zeybekci 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı Fotoğraf: AA/Ahmet İzgi

Ankara

ANKARA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anadolu Ajansı'nın (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Zeybekci, AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı, daha sonra "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı.

İlk olarak "Haber" kategorisini inceleyen Zeybekci, Özkan Bilgin tarafından Hakkari'nin Şemdinli kırsalında 2 bin 900 rakımlı tepedeki üs bölgesinde görev yapan askerlerin bayram namazı kıldığı sırada çekilen "Mehmetçik'in bayram namazı" fotoğrafına oy verdi.

Zeybekci, fotoğraf için "Çok samimi buldum, bu biziz, Anadolu, Anadolu çocukları." değerlendirmesinde bulundu.

"Yaşam" kategorisindeki fotoğrafları da inceleyen Zeybekci, Ahmet İzgi'nin "Madagaskar'ın balıkçıları" fotoğrafına oy verdi. Drone ile çekilen fotoğraf, Madagaskar'ın tatil kenti Toliara'da yer alan sahillere balıkçıların gösterdiği yoğun ilgiyi konu ediniyor. Gelir seviyesinin düşük olduğu kentte insanlar, eski kayıklarla balıkçılık yaparak geçimlerini sağlıyor.

"Spor" kategorisini de inceleyen Zeybekci, tercihini Abdullah Coşkun'un Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından yaşanan sevinci anlatan "Türkiye'nin sevinci" isimli fotoğrafından yana kullandı.

Zeybekci, "Hak ettiler, hareketi yapanın kabiliyetinden dolayı tercihim bu oldu. Benim de çekebileceğim bir fotoğraf olabilir bu. Öyle bastonun üzerinde duran bir engelli olduktan sonra... Bastonun üzerinde böyle durmak büyük bir kabiliyet." değerlendirmesinde bulundu.

Oylamada yer alan çocuk fotoğraflarını da yakından inceleyen Zeybekci, yaş aldıkça çocuklara ilişkin görüntülerde hassaslaştığını ifade etti.

Muhabir: Deniz Çiçek Palabıyık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın