Dolar
32.38
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.00
BTC/USDT
70,792.00
BIST 100
9,079.97
Kurumsal Haberler

Istanbul Photo Awards 2018 başvuruları sona erdi

Uluslararası fotoğraf dünyasının profesyonellere açık önemli yarışmaları arasında yer alan Istanbul Photo Awards bu sene de yoğun ilgi gördü.

02.02.2018 - Güncelleme : 02.02.2018
Istanbul Photo Awards 2018 başvuruları sona erdi

ANKARA 

Uluslararası fotoğraf dünyasının profesyonellere açık en önemli yarışmaları arasında yer alan Istanbul Photo Awards bu sene de yoğun ilgi gördü. Istanbul Photo Awards 2018 yarışmasına foto muhabirleri 125 ülkeden yaklaşık 37 bin fotoğraf gönderdi.

Mart ayında Türkiye'de buluşacak uluslararası jüri, ödül alacak fotoğrafları belirleyecek ve yarışmanın sonuçları aynı ayın sonunda ilan edilecek.

Bu yıl yarışmaya tekil ve seri günlük yaşam kategorilerinin de eklenmesiyle 10 kategoride toplam 165 bin dolar ödül verilecek.

Türk Hava Yollarının (THY) resmi havayolu sponsoru olduğu ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından desteklenen Istanbul Photo Awards 2018’in kazanan fotoğrafları, Istanbul Photo Awards 2018 fotoğraf kitabında yer alacak.

Ödül alan fotoğraflar ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki önemli şehirlerde açılacak sergilerde fotoğrafseverlerle buluşacak.

Jüri, fotoğrafçılık sektörünün tanınmış isimlerinden oluşuyor

Yarışmanın jürisi fotoğrafçılık alanında tanınan uluslararası isimlerden oluşuyor.

Geçen yıl da yarışmanın jürisinde yer alan Paris Match Dijital Yayın Yönetmeni Marion Mertens, Getty Images'in ödüllü spor baş fotoğrafçısı Cameron Spencer, NOOR Ajansı üyesi foto muhabiri Yuri Kozyrev, foto muhabiri ve görsel medya danışmanı Georges De Keerle, AFP Fotoğraf Dağıtım ve İş Geliştirme Direktörü Michel Scotto, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul'un yanı sıra bu yıl jüriye önemli iki yeni isim daha eklendi.

Uluslararası alanda en önemli haber fotoğrafı editörlerinden Andrei Polikanov ve geçen yıl “Yılın Fotoğrafı” ödülünün sahibi olan Frederic Lafargue da Istanbul Photo Awards jürisinde ilk defa yer alacak.

Muhabir: Meltem Bulur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın