Dolar
32.52
Euro
34.79
Altın
2,314.32
ETH/USDT
3,278.50
BTC/USDT
66,579.00
BIST 100
9,677.24
Kurumsal Haberler

Pakistan basın heyetinden AA'ya ziyaret

Pakistan'dan üst düzey bir basın heyeti, Anadolu Ajansını ziyaret etti. Heyeti, AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Editör Masası'nda ağırladı.

09.10.2017 - Güncelleme : 09.10.2017
Pakistan basın heyetinden AA'ya ziyaret Fotoğraf:AA/Abdulhamid Hoşbaş

ANKARA

Pakistan'dan üst düzey bir basın heyeti, Anadolu Ajansını (AA) ziyaret etti.

AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin ortaklaşa hazırladığı program çerçevesinde Türkiye'ye gelen Pakistan basın heyetini Editör Masası'nda ağırladı.

Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, heyete AA'yı tanıtan videolu sunum yaptı. Ardından basın heyetinin sorularını yanıtlayan Özkaya, AA'nın Pakistan'daki merkez ofisi üzerinden Hint yarımadasında daha aktif olmak istediğini belirtti.

Toplantıda Keşmir meselesinin Türkiye için önemine de dikkat çeken Özkaya, "Pakistan, hem Türkiye hem de bölgesi için son derece önemli bir ülke." dedi.

Özkaya, Türkiye ile Pakistan'ın "kardeş" ülkeler olduğunu ifade ederek AA'nın ilk çalışanının da Peşaverli Abdurrahman Bey olduğunu anımsattı.

FETÖ'nün darbe girişimi

Mustafa Özkaya, heyeti Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) geçen yıl 15 Temmuz'daki darbe girişimi, örgütün gizli haberleşme yöntemleri, örgüt mensuplarının kendilerini saklama biçimleri ve faaliyetleri hakkında da bilgilendirdi.

Pakistan'ın FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye verdiği desteğin altını çizen Özkaya, ancak ülkede hala FETÖ ile iltisaklı bazı kişilerin bulunduğuna işaret etti. Özkaya, FETÖ'nün Pakistan'da ve dünyanın diğer yerlerinde Türklere yönelik güveni kullanıp suistimal ettiğini kaydetti.

Özkaya, "FETÖ mensupları, Türklüğü de Müslümanlığı da suistimal ettiler. Bunlar, okulların, dershanelerin, her kurumda her pozisyonun paralelini kurdular. Allah'a çok şükür ki bize yardım etti de bunları kurumlarımızdan ve ülkemizden temizliyoruz." diye konuştu.

Mustafa Özkaya, bu örgütün sadece Türkiye'de değil, dünyanın dört bir yanında yuvalandığını vurguladı.

Görüşmede ayrıca AA ve Pakistan basını arasındaki iş birliği alanları ele alındı. Özkaya, heyet başkanına çini bir tabak hediye etti. Heyet, toplantının ardından AA'nın birimlerini gezdi.

Türkiye-Pakistan ilişkileri, iki ülke medya organları arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve Türk dış politikası konularında çeşitli kurum ve kuruluş yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunmayı amaçlayan program kapsamında, Pakistan Enformasyon Bakanlığı yetkilileri, gazeteci, spiker, editör ve televizyon kanalı başkanından oluşan 8 kişilik heyet, 15 Ekim'e kadar Ankara ve İstanbul'da mesleki çalışmalarda bulunacak.

Muhabir: Ecenur Çolak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.