Dolar
32.60
Euro
34.74
Altın
2,381.16
ETH/USDT
3,013.80
BTC/USDT
62,280.00
BIST 100
9,524.59
Kurumsal Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak üç fotoğraf için oy kullandı.

14.12.2017 - Güncelleme : 14.12.2017
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı Fotoğraf: AA/Erçin Top

ANKARA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı, daha sonra "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı.

İlk olarak "Haber" kategorisini inceleyen Arslan, "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" fotoğrafına oy verdi.

Söz konusu fotoğrafta, orantısız güç ve insanlığın ayaklar altına alınışının gösterildiğine işaret eden Arslan, zulmü gösteren fotoğrafta 16 yaşındaki çocuğa uygulanan işkencenin apaçık görüldüğünü söyledi.

"Yaşam" kategorisindeki fotoğrafları da tek tek inceleyen Arslan, bu bölümdeki oyunu "Koyunların yolculuğu" başlıklı fotoğraf için kullandı.

Arslan, karla mücadelede hayvanlarını götüren çobanı seçtiğini belirterek, her türlü doğa şartlarına rağmen insanların hayvanlarla olan ilişkisinin ve çoban tarafından kuzunun taşınmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Fotoğrafta çobanın kendisinden ziyade kuzuyu önemsediğinin görüldüğünü dile getiren Arslan, hayvanların zor şartlarda götürülmesi, doğayla mücadele gibi unsurların iç içe olduğunu anlattı. Arslan, bu fotoğrafın, "Yaşam" kategorisindeki diğer fotoğraflara göre daha doğal olduğunu bildirdi.

"Spor" kategorisini de inceleyen Arslan, tercihini "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğraftan yana kullandı.

Arslan, bu kategoride Türkiye Ampute Milli Takımı'nı seçtiğine işaret ederek, “Engelleriniz olabilir ama 'Engellerimiz var' diye yaşama azminden vazgeçmemek gerekir. Yaşamın içinde olmak gerektiği, hele ki bu milli takım seviyesinde ise ve bayrağınızı temsil ediyorsa... Arkadaşların ortaya koyduğu azim, gayret, ekip anlayışıyla hareket etme beni çok etkilemişti." diye konuştu.

Türkiye Ampute Milli Takımı'nı tebrik eden Arslan, şunları kaydetti:

"Hem elde ettikleri başarı hem de engellilere örnek olmak adına ortaya koydukları azim ve gayret nedeniyle kendilerini tebrik ediyorum. Herkesin engelleri olabilir ama önemli olan engelinizi kabul edip, mevcut durumunuzla yaşamanız, 'Nasıl kendimi geliştirebilirim ve bu anlamda nasıl öne çıkabilirim' deyip, yaşamın içinde ve örnek olmak önemli."

Arslan, fotoğrafları çeken foto muhabirlerini de tebrik etti.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın