Dolar
32.59
Euro
34.87
Altın
2,388.37
ETH/USDT
3,069.30
BTC/USDT
64,264.00
BIST 100
9,686.95
Politika, Müslümanların kırmızı çizgisi Kudüs

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, "Kudüs, asla bir siyaset anlayışının kurbanı edilmeyecek kadar hassas bir bölgedir. Orası bizim kırmızı çizgimizdir. Herkesin bu konuda çok dirençli olma zorunluluğu vardır." dedi.

10.12.2017 - Güncelleme : 11.12.2017
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir Fotoğraf: AA/Mehmet Çetin

KARAMAN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Kudüs, asla bir siyaset anlayışının kurbanı edilmeyecek kadar hassas bir bölgedir. Orası bizim kırmızı çizgimizdir. Herkesin bu konuda çok dirençli olma zorunluluğu vardır." dedi.

Bingöl, partisinin Karaman'da Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen il kongresinde, yılbaşından sonra il kongrelerini tamamlayacaklarını söyledi.

Kongrelerin ardından 3-4 Şubat 2018'de ise kurultaylarını yapacaklarını aktaran Bingöl, seçimlere dinamik, yenilenmiş kadrolar ile heyecanlı bir şekilde hazırlanacaklarını dile getirdi.

Bingöl, Türkiye'nin içinde bulunduğu bir çok sorunu olduğunu öne sürerek, "Hangi birini anlatayım. Siz bunları biliyorsunuz. Çünkü bu ülkede bu ülkenin derdini dert edinen bir siyasi partiye mensupsunuz. Çünkü siz bu ülkede gözünüz kulağınız Türkiye gündeminde bir olumsuzluk olursa bu ülkenin hali ne olursa diye düşünenlerdensiniz. Çünkü siz ayrım yapmadan 80 milyon vatandaşa aynı gözle bakan bir siyasi partinin mensuplarısınız." diye konuştu.

"(Kudüs) Orası bizim kırmızı çizgimizdir"

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına ilişkin Bingöl, şu değerlendirmede bulundu:

"Şimdilerde bir Kudüs meselesi var. Kudüs üç semavi din için çok kutsaldır. Kudüs, asla bir siyaset anlayışının kurbanı edilmeyecek kadar hassas bir bölgedir. Orası bizim kırmızı çizgimizdir. Herkesin bu konuda çok dirençli olma zorunluluğu vardır. Sadece ve sadece Kudüs'te Filistinli kardeşlerimizin haklarını savunmak, Filistinlileri orada ezmeye yönelik girişimlere karşı durmak bir bakış açısıyla sınırlayacak kadar sığ bir anlayış değildir. Kudüs, bizim kutsalımızdır. Biz CHP olarak Kudüs ve oradaki Filistin halkının haklarını savunmak adına ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız."

İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması

Bingöl, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına yönelik, şunları kaydetti:

"Bir belediye başkanımız haksız bir şekildi görevde uzaklaştırıldı. Bizde tamamen demokrasi işliyor. Bizde seçimle gelen seçimle gider. Bizde önemli olan halkın iradesidir. Kendileri istifa ettirdikleri belediye başkanlarının niye istifa ettiklerinin gerekçelerini kamuoyu ile paylaşamıyorlar ama bir denge sağlamak adına siyasi gerekçelerle, iftiralarla belediye başkanımız açığa alıyorlar. Bu zulümdür, zulüm. Bu zulmü Allah'ta kabul etmez, zamanı geldiğinde sandık da halkta kabul etmez."

Muhabir: Mehmet Çetin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın