Dolar
32.44
Euro
34.46
Altın
2,371.25
ETH/USDT
3,075.00
BTC/USDT
63,000.00
BIST 100
9,679.80
En "tatlı" müze
11.10.2017

Almanya'nın Köln kentinde 1993 yılında açılan Çikolata Müzesi, ziyaretçileri kakao ve çikolatanın 5 bin yıllık geçmişine yolculuk yaptırıyor. Yılda dünyanın dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 bin kişinin ziyaret ettiği müze, bir dönem aristokrat içeceği olan, bugün ise hemen herkes tarafından tüketilen çikolatanın son 150 yıldaki gelişimine ışık tutuyor. Gana'da kakao taşınan kayıklar, yaklaşık 200 yıllık kakao pres makinesi, 100 yıllık çikolata otomatları ve 100 yıllık çikolata kalıpları, 60 ila 90 dakikalık gezinti sırasında iştahları kabartıyor. ( Zafer Akpınar - Anadolu Ajansı )

En "tatlı" müze
Fotoğraf: Zafer Akpınar

Almanya'nın Köln kentinde 1993 yılında açılan Çikolata Müzesi, ziyaretçileri kakao ve çikolatanın 5 bin yıllık geçmişine yolculuk yaptırıyor. Yılda dünyanın dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 bin kişinin ziyaret ettiği müze, bir dönem aristokrat içeceği olan, bugün ise hemen herkes tarafından tüketilen çikolatanın son 150 yıldaki gelişimine ışık tutuyor. ( Zafer Akpınar - Anadolu Ajansı )

En "tatlı" müze
Fotoğraf: Zafer Akpınar

Almanya'nın Köln kentinde 1993 yılında açılan Çikolata Müzesi, ziyaretçileri kakao ve çikolatanın 5 bin yıllık geçmişine yolculuk yaptırıyor. Yılda dünyanın dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 bin kişinin ziyaret ettiği müze, bir dönem aristokrat içeceği olan, bugün ise hemen herkes tarafından tüketilen çikolatanın son 150 yıldaki gelişimine ışık tutuyor. ( Zafer Akpınar - Anadolu Ajansı )

En "tatlı" müze
Fotoğraf: Zafer Akpınar

Almanya'nın Köln kentinde 1993 yılında açılan Çikolata Müzesi, ziyaretçileri kakao ve çikolatanın 5 bin yıllık geçmişine yolculuk yaptırıyor. Yılda dünyanın dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 bin kişinin ziyaret ettiği müze, bir dönem aristokrat içeceği olan, bugün ise hemen herkes tarafından tüketilen çikolatanın son 150 yıldaki gelişimine ışık tutuyor. 3 katlı müzenin en üst katında bulunan yaratıcı bölümünde ziyaretçiler, ceviz, badem, fındık, fıstık, şekerleme ve kuru meyve gibi istedikleri içerikteki çikolata siparişini verip 2-3 dakika içinde kalıba dökülmüş haliyle taze taze alabiliyor. ( Zafer Akpınar - Anadolu Ajansı )

En "tatlı" müze
Fotoğraf: Zafer Akpınar

Almanya'nın Köln kentinde 1993 yılında açılan Çikolata Müzesi, ziyaretçileri kakao ve çikolatanın 5 bin yıllık geçmişine yolculuk yaptırıyor. Yılda dünyanın dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 bin kişinin ziyaret ettiği müze, bir dönem aristokrat içeceği olan, bugün ise hemen herkes tarafından tüketilen çikolatanın son 150 yıldaki gelişimine ışık tutuyor. Gana'da kakao taşınan kayıklar, yaklaşık 200 yıllık kakao pres makinesi, 100 yıllık çikolata otomatları ve 100 yıllık çikolata kalıpları, 60 ila 90 dakikalık gezinti sırasında iştahları kabartıyor. ( Zafer Akpınar - Anadolu Ajansı )

En "tatlı" müze
Fotoğraf: Zafer Akpınar

Almanya'nın Köln kentinde 1993 yılında açılan Çikolata Müzesi, ziyaretçileri kakao ve çikolatanın 5 bin yıllık geçmişine yolculuk yaptırıyor. Yılda dünyanın dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 bin kişinin ziyaret ettiği müze, bir dönem aristokrat içeceği olan, bugün ise hemen herkes tarafından tüketilen çikolatanın son 150 yıldaki gelişimine ışık tutuyor. 3 katlı müzenin en üst katında bulunan yaratıcı bölümünde ziyaretçiler, ceviz, badem, fındık, fıstık, şekerleme ve kuru meyve gibi istedikleri içerikteki çikolata siparişini verip 2-3 dakika içinde kalıba dökülmüş haliyle taze taze alabiliyor. ( Zafer Akpınar - Anadolu Ajansı )

En "tatlı" müze
Fotoğraf: Zafer Akpınar

Almanya'nın Köln kentinde 1993 yılında açılan Çikolata Müzesi, ziyaretçileri kakao ve çikolatanın 5 bin yıllık geçmişine yolculuk yaptırıyor. Yılda dünyanın dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 bin kişinin ziyaret ettiği müze, bir dönem aristokrat içeceği olan, bugün ise hemen herkes tarafından tüketilen çikolatanın son 150 yıldaki gelişimine ışık tutuyor. Müzede kakao tozu yapmada kullanılan 500 yıllık ilkel ekipmanlar da bulunuyor. ( Zafer Akpınar - Anadolu Ajansı )

En "tatlı" müze
Fotoğraf: Zafer Akpınar

Almanya'nın Köln kentinde 1993 yılında açılan Çikolata Müzesi, ziyaretçileri kakao ve çikolatanın 5 bin yıllık geçmişine yolculuk yaptırıyor. Yılda dünyanın dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 bin kişinin ziyaret ettiği müze, bir dönem aristokrat içeceği olan, bugün ise hemen herkes tarafından tüketilen çikolatanın son 150 yıldaki gelişimine ışık tutuyor. Gana'da kakao taşınan kayıklar, yaklaşık 200 yıllık kakao pres makinesi, 100 yıllık çikolata otomatları ve 100 yıllık çikolata kalıpları, 60 ila 90 dakikalık gezinti sırasında iştahları kabartıyor. ( Zafer Akpınar - Anadolu Ajansı )

En "tatlı" müze
Fotoğraf: Zafer Akpınar

Almanya'nın Köln kentinde 1993 yılında açılan Çikolata Müzesi, ziyaretçileri kakao ve çikolatanın 5 bin yıllık geçmişine yolculuk yaptırıyor. Yılda dünyanın dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 bin kişinin ziyaret ettiği müze, bir dönem aristokrat içeceği olan, bugün ise hemen herkes tarafından tüketilen çikolatanın son 150 yıldaki gelişimine ışık tutuyor. ( Zafer Akpınar - Anadolu Ajansı )

En "tatlı" müze
Fotoğraf: Zafer Akpınar

Almanya'nın Köln kentinde 1993 yılında açılan Çikolata Müzesi, ziyaretçileri kakao ve çikolatanın 5 bin yıllık geçmişine yolculuk yaptırıyor. Yılda dünyanın dört bir tarafından gelen yaklaşık 700 bin kişinin ziyaret ettiği müze, bir dönem aristokrat içeceği olan, bugün ise hemen herkes tarafından tüketilen çikolatanın son 150 yıldaki gelişimine ışık tutuyor. Kakao taneleri, 250 yıllık kap ve fincanların bulunduğu, ziyaretçilere ikramların yapıldığı müze, 60 ila 90 dakikalık gezinti sırasında iştahları kabartıyor. ( Zafer Akpınar - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler