Dolar
32.54
Euro
34.91
Altın
2,332.55
ETH/USDT
3,176.00
BTC/USDT
64,939.00
BIST 100
9,716.77
Ramazanda Ege mutfağı önerisi
28.05.2017

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. Oruçlu kalınan sürenin uzun, hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerin sonunda su kaybını dengelemek ve ferahlamak için soğuk domates çorbasının tercih edilebilir. Soğuk domates çorbası, domates, kırmızı közlemelik biber, bir iki diş sarımsak ve taze kekik üzerine zeytin yağı dökülerek fırına veriliyor. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. Semizotu ve yeşilliklerle hazırlanan üzerine Egenin lor peyniriyle badem ve kuru yemiş serpiştirilerek de salata oluşturulabilinir. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. Semizotu ve yeşilliklerle hazırlanan üzerine Egenin lor peyniriyle badem ve kuru yemiş serpiştirilerek de salata oluşturulabilinir. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. Oruçlu kalınan sürenin uzun, hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerin sonunda su kaybını dengelemek ve ferahlamak için soğuk domates çorbasının tercih edilebilir. Soğuk domates çorbası, domates, kırmızı közlemelik biber, bir iki diş sarımsak ve taze kekik üzerine zeytin yağı dökülerek fırına veriliyor. Robottan geçirilerek kıvama getirilen çorbanın içine buz atılarak servis ediliyor. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner (Fotoğrafta), yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. Öner, süte alerjisi olanların da muz ve vişne gibi meyveleri dondurduktan sonra robotta çekerek ve karıştırarak leziz, hafif tatlılar yapabileceklerini belirtti. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. Oruçlu kalınan sürenin uzun, hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerin sonunda su kaybını dengelemek ve ferahlamak için soğuk domates çorbasının tercih edilebilir. Soğuk domates çorbası, domates, kırmızı közlemelik biber, bir iki diş sarımsak ve taze kekik üzerine zeytinyağı dökülerek fırına veriliyor. Robottan geçirilerek kıvama getirilen çorbanın içine buz atılarak servis ediliyor. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. Semis otu ve yeşilliklerle hazırlanan üzerine Ege'nin lor peyniriyle badem ve kuru yemiş serpiştirilerek de salata oluşturulabilinir. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner (Fotoğrafta), yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

Ramazanda Ege mutfağı önerisi
Fotoğraf: Eşber Ayaydın

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetim Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner (Solda), yazın sıcak günlerine rastlayan ramazan ayında iftar sofraları için yoğurtlu ve zeytinyağlı yemeklerden oluşan Ege lezzetlerine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu. ( Eşber Ayaydın - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler