Dolar
32.49
Euro
34.95
Altın
2,326.07
ETH/USDT
3,093.30
BTC/USDT
63,669.00
BIST 100
9,810.30
Politika

AK Parti Genel Sekreteri Şahin: Kuzey Irak yönetimi tarihi bir hatanın eşiğinde

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Kuzey Irak yönetimi tarihi bir hatanın eşiğinde. Henüz vakit varken ümit ve temenni ediyoruz ki bu hatadan dönerler." dedi.

Yıldız Nevin Gündoğmuş  | 22.09.2017 - Güncelleme : 23.09.2017
AK Parti Genel Sekreteri Şahin: Kuzey Irak yönetimi tarihi bir hatanın eşiğinde

Ankara

ANKARA

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, partisinin Ayaş İlçe Kongresi'ne yaptığı konuşmada, AK Parti'nin herhangi bir bölgenin, etnik veya inanç grubunun ve zümrenin partisi olmadığını vurgulayan Şahin, aksi taktirde dünya siyaset tarihine geçen başarıların elde edilemeyeceğini belirtti.

Şahin, 2019'daki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri ile yerel yönetim seçimlerine iyi hazırlanılması gerektiğini vurguladı.

Dış politikada yaşanan gelişmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Şahin, "Türkiye bölgesinde istikrarlı bir şekilde ayakta duran yegane Müslüman ülke." dedi.

IKBY'nin referandum kararı alması

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de referanduma gitme kararı aldığını anımsatan Şahin, şöyle konuştu:

"Kuzey Irak yönetimi tarihi bir hatanın eşiğinde. Henüz vakit varken ümit ve temenni ediyoruz ki bu hatadan dönerler. Aksi takdirde hiç de sıradan olmayan siyasi, askeri ve ekonomik tedbirleri almak mecburiyetinde kalabiliriz. Bu tedbirlerin de çok ciddi sonuçlar doğuracağını kendilerinin bilmeleri gerekiyor. Onun için kendilerine tavsiyemiz, ülkelerindeki istikrarsızlığa katkı sağlamaktan başka hiçbir anlamı olmayan bu referandumdan vazgeçmeleridir."

"Adalet kavramını da kirletiyorlar"

Şahin, AK Parti olarak bir siyasi rekabet içinde bulunduklarını belirterek, bu yarış içerisinde çok ciddi bir "ana muhalefet açığı" olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün katıldığı bir televizyon programında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hiç kimsenin bir araya gelip görüntü vermek istemediği"ne ilişkin açıklamalarda bulunduğunu aktaran Şahin, şunları söyledi:

"Terör örgütleriyle kol kola, omuz omuza girdiklerini, onlarla birtakım yürüyüşler yaptıklarını, onların sözcülüğünü üstlendiğini görüyoruz. FETÖ uzantılarıyla sözde adalet yürüyüşü gerçekleştiriyorlar. 'Adalet' kavramını da kirletiyorlar ve toplumun adalete olan inancını zedeliyorlar. Nerede bir DHKP-C'li cenazesi olsa hemen CHP milletvekillerinin orada bittiklerini görüyoruz. Silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) yürütmüş olduğumuz terörle mücadelemizden nasıl rahatsızlık duyduklarını görüyoruz."

Kongreye, AK Parti Ankara Milletvekilleri Murat Alpaslan, Ahmet İyimaya, Nevzat Ceylan, Aydın Ünal ile Ankara AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol ile il ve ilçe teşkilatından partililer katıldı.

Muhabir: Yıldız Nevin Gündoğmuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın