Dolar
32.53
Euro
34.81
Altın
2,324.85
ETH/USDT
3,180.00
BTC/USDT
64,656.00
BIST 100
9,722.09
Politika

Başbakan Yardımcısı Işık: Türkiye kendi bildiği yoldan geri dönmez, gerekeni yapar

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Esed eğer PYD-YPG'ye karşı bir mücadele için Afrin'e geliyorsa eyvallah ama PYD-YPG güçlerine destek için Afrin'e geliyorsa Türkiye bu konuda kendi bildiği yoldan geri dönmez, gerekeni yapar." dedi.

Ömer Yasin Ergin, Şükrü Gündüz  | 22.02.2018 - Güncelleme : 22.02.2018
Başbakan Yardımcısı Işık: Türkiye kendi bildiği yoldan geri dönmez, gerekeni yapar

Batman

BATMAN

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Valiliği ziyaret etti.

Vali Ahmet Deniz ile görüşen Işık, burada yaptığı konuşmada, Batman'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Terör örgütünü güvenlik güçlerimiz artık bölgede kıpırdayamaz hale getirdi. 35 yıllık süreçteki en başarılı terörle mücadele dönemini yaşıyoruz." diyen Işık, asker, polis ve güvenlik korucuları ile güvenlik güçleri, valiler ve ilgili kamu yöneticilerinin koordinasyonuyla terörle mücadelenin son derece başarılı şekilde yürütüldüğünü dile getirdi.

Fikri Işık, terörle mücadelenin güvenlik boyutu tek başına yeterli olmadığına dikkati çekerek, güvenlik boyutunun yanı sıra ekonomik, sosyal, manevi ve diğer tüm boyutlarının da en az güvenlik boyutu kadar önemsenmesi ve gerekli çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

"Adım adım Afrin'e doğru ilerleyiş sürüyor"

TSK'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Işık, harekatın orada yaşayan insanları PYD-YPG terör örgütünün zulmünden kurtarmak için yapıldığının altını çizdi.

Başbakan Yardımcısı Işık, harekatın planlandığı şekilde yürütüldüğünü aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Evet daha hızlı gidebilir miydi? Gidebilirdi. Ancak özellikle en fazla dikkat ettiğimiz konu orada sivillere zarar vermemek. Sivillerin zarar görmesini engellemek. Tabi ki askerimiz de özellikle çok dikkatli ve çok planlı bir harekat yürütüyor. Şu ana kadar önemli miktarda köy ve yerleşim yeri terör örgütünden temizlendi. Adım adım Afrin'e doğru ilerleyiş sürüyor. İnşallah askerimizin dikkati, gayreti, bölge halkının özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Özgür Suriye Ordusuna gösterdiği destek, yardım inşallah bu harekatın başarıyla sonuçlanmasına vesile olacak."

"Türkiye bildiğini yapar"

"Esed rejimi kendi halkını huzurunu barışını düşünmüş olsaydı, Suriye meselesi zaten ortaya çıkmayacaktı." ifadesini kullanan Işık, rejimin, halkın demokratik taleplerine cevabı meşru zeminde vermek yerine kafalarına bomba yağdırarak verdiğini aktardı.

Suriye'nin ve bölgenin karmaşa içine sürüklenmesine Esed'in sebep olduğunu belirten Işık, şöyle devam etti:

"Onların şimdi kalkıp 'Afrin'i savunacağız, yok Afrin'de PYD-YPG'ye destek vereceğiz' gibi ifadeleri bizim açımızdan bir anlam ifade etmez. Burada Esed eğer PYD-YPG'ye karşı bir mücadele için Afrin'e geliyorsa eyvallah ama PYD-YPG güçlerine destek için Afrin'e geliyorsa Türkiye bu konuda kendi bildiği yoldan geri dönmez, gerekeni yapar. Bu noktada bölgenin daha fazla acı çekmemesi için, bölgenin daha fazla sıkıntı yaşanmaması için Esed rejiminin kesinlikle PYD-YPG terör örgütüne arka çıkan pozisyona gelmemesi aksine bölgeden bu terör örgütünün temizlenmesine yönelik çalışmalara en azından katkı vermesi beklenir. Bunu yapmazsa Türkiye bildiğini yapar."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın