Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,028.70
BTC/USDT
63,601.00
BIST 100
9,693.46
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık: Aileler, öğrenciler ve okullar da yoruldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, 15 yılda ne eğitim sisteminin ne sınav sisteminin rayına oturduğunu, hiçbir öğrencinin başladığı sistemle ve müfredatla mezun olamadığını söyledi.

Alp Özden  | 08.09.2017 - Güncelleme : 08.09.2017
CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık: Aileler, öğrenciler ve okullar da yoruldu

TBMM

TBMM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin iktidarda olduğu 15 yılda en büyük zararı yap-boz tahtasına dönüştürdüğü eğitim sistemine verdiğini öne sürdü.

"Bu dönemde MEB ve milli eğitim sistemi, AKP teşkilatlarının, tarikat ve cemaatlerin, vakıf ve derneklerin, Diyanet İşleri Başkanlığının ve yandaş sendikaların oyuncağı ve nesilleri ideolojik olarak şekillendirme merkezi haline geldi." diyen Karabıyık, 15 yıl içinde, dünyayı okuyabilen çağdaş insan sisteminden uzaklaşıldığını ve sorgulamayan insan modeline eğilim olduğunu savundu.

Karabıyık, "En büyük kırılma ise 2004 yılında başlamıştır. Ancak en önemli tahribat, 2016 taslak programında karşımıza çıkmıştır. Açıklanan programla, Atatürkçü düşünce sistemi eğitim sisteminden çıkarılarak laik eğitim anlayışı sonlandırılmak; eğitim sistemi çağdaş bilimsel normlardan uzaklaştırılmak; AKP politikalarının okullarda anlatılması amaçlanmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

15 yılda ne eğitim sisteminin ne sınav sisteminin rayına oturduğunu, hiçbir öğrencinin başladığı sistemle ve müfredatla mezun olamadığını dile getiren Karabıyık, ailelerin de öğrencilerin de okulların da yorulduğunu söyledi.

13 bin 800 köy okulunun kapatıldığını, yatılı ilköğretim bölge okullarının sayısının azaltıldığını, "Karaman'da, Aladağ'da olduğu gibi yoksul ailelerin çocuklarının vakıf ve derneklerin eline teslim edildiğini" ifade eden Karabıyık, "MEB, yaptığı protokollerle İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı ve Birlik Vakfının eğitim alanına girmesine neden oldu. Protokoller incelendiğinde vakıfların istedikleri gibi eğitim alanlarında faaliyet yapabileceği görülmektedir." dedi.

Muhabir: Alp Özden

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.