Dolar
32.57
Euro
34.75
Altın
2,380.24
ETH/USDT
3,070.40
BTC/USDT
63,572.00
BIST 100
9,524.59
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık: Öğretmenlerin sorunu çözülmeden eğitim sorunları çözülemez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "Öğretmenlerin sorunu çözülmeden, eğitimin sorunları çözülemez." dedi.

23.11.2017 - Güncelleme : 23.11.2017
CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık: Öğretmenlerin sorunu çözülmeden eğitim sorunları çözülemez Fotoğraf: AA/Özge Elif Kızıl

TBMM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, öğretmenlerin sorunu çözülmeden, eğitimin sorunlarının çözülemeyeceğini savundu.

Karabıyık, Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, eğitim çalışanlarınının karşı karşıya kaldıkları sorunlar nedeniyle bugünün buruk bir şekilde kutlandığını belirtti.

Eğitimcilerin, 24 Kasım'da sadece hatırlanmak değil, sorunlarına çözüm bulunmasını istediğini ifade eden Karabıyık, 21. yüzyıl Türkiyesinde eğitimin kalitesinin, arzu edilen seviyede olmadığını savundu.

Öğretmenlerin sorunu çözülmeden, eğitimin sorunlarının çözülemeyeceğini kaydeden Karabıyık, geleceği şekillendiren, gençleri yetiştiren öğretmenlerin hak ettikleri değeri görebilmesi gerektiğini vurguladı.

Karabıyık, öğretmenlerin sindirilmiş değil, yeniden toplumsal gelişmenin öncüsü olması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle öğretmenlik mesleğinin yeniden toplumun en saygın mesleklerinden biri haline getirilmesi konusunda tüm gayretler sarf edilmelidir. Ancak 15 yıllık AKP iktidarında 6 kez bakan değişmiş, defalarca değişen sistem ile kaotik bir yapıya sürüklenmiştir. İşin acı yanı ise bu değişiklikler yalnızca siyasi kaygılarla yapılmış, eğitimin paydaşlarının görüşleri önemsenmeden hayata geçirilmiştir ve bu değişikliklerden hiçbir sonuç alınmamıştır. Yapılan araştırmalar öğretmenlerin ekonomik, mesleki ve sosyal açıdan çok zor günler geçirdiğini ve bu saygın mesleklerini icra etmekten memnun olmadıklarını net bir şekilde ortaya koymuştur.

Öğretmenlerin ekonomik gelirlerinin yetersizliği, eğitimin niteliğini de düşürmektedir. Eğitimde nitelik sorununun çözülebilmesi için öncelikle öğretmenlere insanca yaşayabileceği ve geçim derdi yaşamayacağı bir ücret ödenmelidir."

Muhabir: Meltem Öztürk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.