Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,577.20
BTC/USDT
70,488.00
BIST 100
9,079.97
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Bu toplumun vicdanını ayağa kaldıracağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Beraat etmiş davayı yeniden açıyorlar. Ne yaparsanız yapın, adalet bizim vicdanımızdadır. Bu toplumun vicdanını birlikte ayağa kaldıracağız." dedi.

Andaç Hongur, Güç Gönel  | 09.12.2017 - Güncelleme : 09.12.2017
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Bu toplumun vicdanını ayağa kaldıracağız

Istanbul

İSTANBUL

Ataşehir Belediyesi'ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye destek vermek için İstanbul'un ilçelerinden gelerek, belediye binasının önünde toplanan halka seslendi.

Battal İlgezdi'yle ilgili yapılan işlemin gayrimeşru olduğunun delilleriyle ortaya konulduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Beraat ettiği veya takipsizlik verilen davalar dolayısıyla açığa alıyorsunuz belediye başkanımızı. Açığa alıyorlar, sözde bize gözdağı veriyorlar. Onlara sesleniyorum, 'Biz sizin bildiğiniz parti değiliz. Biz masa başında kurulan bir parti değiliz." dedi.

"Adalet bizim vicdanımızdadır"

Hakimlerin ve savcıların harekete geçirildiğini, tazminat davalarının açıldığını belirten Kılıçdaroğlu, geri adım atacaklarının, çekineceklerinin, korkacaklarının sanıldığını dile getirerek, "Senin feriştahın gelse bizi korkutamaz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mücadelelerini sonuna kadar yapacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma mücadelesidir. Sen alacaksın, Man adalarında şirket kuracaksın, malı götüreceksin, 'Kılıçdaroğlu konuşmasın. Konuşmazsa ne iyi olur.' diyorsun. Kılıçdaroğlu konuşacak kardeşim, ne dersen de konuşacak. Bu milletin hakkını ve hukukunu savunacak. Paniğe kapıldılar, şaşırdılar, ne yapacaklarını şaşırdılar. Beraat etmiş davayı yeniden açıyorlar. İstediğiniz kadar dava açın, ne yaparsanız yapın, adalet bizim vicdanımızdadır. Ben bu toplumun vicdanını ayağa kaldıracağım. Bu toplumun vicdanını birlikte ayağa kaldıracağız. Bu işin sağı solu yoktur, bu bir hak mücadelesidir. Bu nedenle bütün Atatürkçü kardeşlerime, bütün ülkücü kardeşlerime, bütün muhafazakar kardeşlerime, bütün sosyal demokrat kardeşlerime, bütün milliyetçi kardeşlerime, hangi görüşten olursa olsun benimle aynı bayrağın altında, aynı havayı teneffüs eden bütün namuslu ve dürüst vatandaşlarıma sesleniyorum: Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir, adalet mücadelesidir, kutsal bir mücadeledir. Bizim mücadelemiz Türkiye mücadelesidir. Bizim mücadelemiz bayrak mücadelesidir. Adaleti yüceltme mücadelesidir. Bizim mücadelemiz, bir arada huzur içinde yaşama mücadelesidir."

Muhabir: Andaç Hongur,Güç Gönel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın